Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Astrograma Barbarei Smith


Astrograma Barbarei SmithUranus în conjuncţie cu MC. Uranus puternic în astrograma indică păreri fixe, intransigenţă şi rebeliune. Există o tendinţă înnăscută de a lupta pentru impunerea anumitor idei în societate. Lupta pentru idei se face prin aderarea la asociaţii, partide şi prin activism. Fixismul şi rebeliunea se accentuează în special dacă Uranus e retrograd.

Barbara a promovat feminismul radical al negrilor. A predat la numeroase universităţi de pe teritoriul SUA, a fost scriitoare, crtic de artă şi social şi cercetătoare independentă.

Aglomeraţia de planete într-o zodie sau casă dau în genere obsesii. Aici patru planete în casa a III-a indică obsesii pentru scris şi comunicare. Marte aici, care mai este şi în conjuncţie cu Mercur creează o voce bărbătească, un discurs argumentativ bărbătesc, combativ, puţin favorabil feminităţii.

De notat este şi poziţia lui Lilith la 22 grade săgetător şi în conjuncţie cu FC. De obicei când Lilith ocupă o poziţie importantă în astrogramă putem să cădem uşor pradă răului – perversiunilor, magiei negre etc. Evenimentele din viaţa noastră capătă o coloratură dramatică / dureroasă ce poate duce la astfel de tendinţe. Şi într-adevăr a fost lesbiană.

Tulburările legate de sexualitate au în vedere aspectele negative pe Scorpion, Pluton şi casa a VIII-a.

Jupiter în scorpion face cuadratură cu Pluton şi Saturn în Balanţă. Aceasta indică neclarităţi legate de morala sexuală. Nativa are impulsuri sexuale greu de stăpânit (pentru că jupiter amplifică). Saturn şi Pluton în conjuncţie dă o tensiune foarte mare între inhimbarea impulsurilor sexuale şi nestăpânirea lor.

Venus este retrograd în zodia Scorpionului, ceea ce indică din nou impulsuri fizice greu de stăpânit. Iar cuadratura lui Venus şi a Soarelui cu Luna dă instabilitate în emoţii şi în alegera iubirilor.

De notat că Scorpionul nu face nici un aspect pozitiv.

Guvernatorii casei a VIII-a sunt Marte şi Venus. Marte face doar aspecte pozitive (cuadratura cu luna e la 9 grade iar cele două planete nu se află în zodii în cuadratură) care arată tendinţa de a combate şi sublima nevoile sexuale în activităţi intelectuale. Marte în casa a III-a, în conjuncţie cu Mercur şi în sextil cu Neptun în zodia Balanţei (unde Neptun este în vârful unui triunghi minor) dă o deschidere puternică pentru literatură. Preocupările pentru literatură sunt susţinute şi de Uranus în conjuncţie cu MC în Gemeni.

A studiat şi promovat literatura pentru negri sau scrisă de negri din SUA, care în acele timpuri era ignorata ţinând cont de statutul inferior al negrilor. Clasele inferioare şi oprimate sunt reprezentate de Peşti, Neptun şi Casa a XII-a. Observăm în concluzie legătura dintre studiu/scris şi semnificatorii astrologici ai claselor inferioare:

Ambii guvernatori ai casei a XII-a sunt în casa a III-a. Marte în casa a III-a şi Pluton, al doilea guvernator al casei a III-a, sunt în sextil cu Neptun.

Observaţii

Lilith este important în astrogramă dacă este în conjuncţie cu axele temei, cu soarele, luna sau cu oricare planetă importantă din astrogramă. Dacă Lilith este important nu trebuie să tragem concluzia de aici din start că persoana este  îndreptată spre rău. Totul depinde de felul în care depăşeşte episodul traumatic reprezentat de Lilith. Este foarte posibil să cunoaştem o persoană într-o perioadă apropiată episodului traumatic pentru că atunci există o deschidere spre ocult şi se încearcă găsirea unui răspuns prin diverse metode paranormale şi divinatorii, între care se numără şi astrologia.

Planetele importante din astrogramă sunt

  • Uranus – conjuncţie cu MC
  • Soarele şi Pluton (care sunt în recepţie mutuală) – guvernatorii globali ai temei

Un răspuns la „Astrograma Barbarei Smith

  1. Pingback:Planetele importante în astrogramă « Astrolaborator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: