Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Casa a X-a la Napoleon I


Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte

Informaţii despre viaţa lui Napoleon I găsiţi aici: wikipedia.

Vom considera că Soarele din casa a X-a face cuadratură şi cu Uranus pentru că astfel se formează configuraţia careului în T.

Observăm că planetele din casa a X-a sunt Soarele din Leu şi Neptun cu Marte în Fecioară. Influenţa duală pe care o marchează Soarele aspectat negativ şi celelalte două planete aspectate pozitiv poate crea uşor confuzie în interpretare.

Casa a X-a se interpretează în felul următor:

În prima jumătate a vieţii are putere Soarele iar în a doua parte a vieţii are putere conjuncţia Marte – Neptun.

Soarele este în Leu şi în casa a X-a în vârful unui careu în T, fiind astfel o planetă importantă în astrogramă. Aceasta indică o ambiţie foarte mare de a se realiza din punct de vedere social, de a urca pe scara socială, de a ajunge un om important. Cuadraturile Soarelui cu două planete mai lente indică eşecul lamentabil. (situaţia nu ar fi fost aceeaşi dacă planeta din vârful careului în T ar fi fost cea mai lentă)

Oricât de prost aspectată ar fi o planetă, rezultatul final este indicat de către guvernatorul acelei planete, care în cazul nostru este Soarele însuşi.

Nu la fel stau lucrurile cu Marte şi Neptun care primesc aspecte pozitive din belşug. Ceea ce indică o ascensiune socială puternică în a doua jumătate a vieţii, când a ajuns chiar rege. Până să ajungă la un statut important a răbdat foamea şi sărăcia după care lucrurile au luat o turnură neaşteptată, dar de mult visată. A trăit într-un lux abundent şi a supus Europa la picioarele sale prin campaniile militare pe care le-a purtat.

Rezultatul influenţei conuncţiei Marte – Neptun este indicat de guvernatorul zodiei în care se află, adică de Mercur. Aspectele nefaste pe care le primeşte planeta din urmă indică sfârşitul nefericit, căderea de la putere. Şase ani a trăit în exil pe insula Sfânta Elena, până când a murit.

2 răspunsuri la „Casa a X-a la Napoleon I

  1. Pingback:Casa a III-a la Napoleon Bonaparte « Astrolaborator

  2. Pingback:Planetele importante în astrogramă « Astrolaborator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: