Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Lilith în astrograma natală


Lilith se referă la extreme şi la obsesii. Duce calităţile zodiei în care se află la extreme. De exemplu, Lilith în Berbec arată obsesia de a fi curajos şi de a dovedi celorlalţi curajul, Lilith în Taur arată obsesia de a avea linişte, pace.

O analiză mai profundă a lui Lilith arată că motivul ascuns al acestei obsesii este teama, angoasa. Această teamă are legătură cu calităţile zodiei opuse faţă de zodia în care se află. De exemplu Lilith în Balanţă arată obsesia de a face pe plac celorlalţi, dorinţa intensă de a fi plăcut de ceilalţi din teama de agresivitate, ceartă, conflict (Berbec).

Atunci când Lilith primeşte cuadraturi sau opoziţii, aspectele indică ură intensă faţă de ceea ce reprezintă planetele respective. Lilith în opoziţie cu Soarele arată ură intensă faţă de noi înşine sau faţă de tată. În opoziţie cu guvernatorul Casei a VII-a arată ură intensă faţă de soţ / soţie.

Atunci când Lilith primeşte aspecte pozitive primim ajutor sau o influenţă favorabilă de la o persoană care are preocupări negative (caracteristice lui Lilith), însă nu ne influenţează partea negativă a acelei persoane.

Aspectul cel mai nefavorabil al lui Lilith este conjuncţia. Lilith în conjuncţie cu Soare sau Jupiter arată o obsesie pentru grandomanie. În conjuncţie cu Venus arată obsesia pentru iubiri imposibile sau interzise.

Caracteristicile lui Lilith nu sunt întotdeauna evidente şi uşor de identificat. Şi nu ar trebui să comunicăm clienţilor noştri că urăsc foarte tare pe cineva anume. E mai simplu să spunem că există un conflict, o opoziţie.

Observaţii

Caracteristicile lui Lilith seamănă cu caracteristicile lui Pluton, dar Lilith este mai intensă şi mai inconştientă.

Câte ceva despre Lilith în mitologie găsiţi aici – WIKIPEDIA

(Dacă aveţi întrebari, puneţi-le în comentarii.)

18 răspunsuri la „Lilith în astrograma natală

 1. maria 5 martie 2013 la 12:06

  buna ziua,ma puteti ajuta cu un raspuns planetele marte si saturn conjuctie in astrograma baiatului 04.03.1992 ora 23.52,arad ce reprezinta ma sperie putin lilith in aceiasi casa 3 cu marte saturn si venus,va multumesc

 2. astrolaborator 10 martie 2013 la 20:50

  Lilith în Vărsător și în Casa a III-a creează probleme de comunicare și certuri, dispute: idei fixe, tendința de a impune propriile idei celorlalți, obseseia pentru libertate / independență. Astrologia și prietenii nu îi fac neaparat bine.

  Lilith în conjuncție cu Marte pe Vărsător înseamnă o exacerbare a dorinței de a-și impune propriile idei, de a avea întotdeauna dreptate, agresivitate în limbaj.

  Saturn îl inhibă pe Marte și îl obligă să fie responsabil – de fiecare dată când este iresponsabil în limbaj sau ideile pe care le exprimă nu sunt bine gândite apar critici, restricții.

  În educație o persoană îl poate ajuta pe nativ să își rezolve problemele legate de Lilith doar dacă acea persoană și-a rezolvat propriul Lilith. În general când apar crize specifice lui Lilith este recomandat să căutăm soluții alternative care sa ne scoata din criza. Tocmai refuzul de a cauta alte soluții dă naștere crizei.

 3. edy 16 aprilie 2013 la 11:19

  Am Lilith in casa VIII si in varsator. De asemenea, luna tot in casa VIII se afla. Imi puteti spune ce semnificatie exista? Multumesc.

  • astrolaborator 26 mai 2013 la 07:41

   Lilith in Varsator da multe idei fixe, radicalism, dorinta de a impune anumite idei „revolutionare” / „adevarate” celorlalti. De aici rezulta tendinta spre despotism sau cearta.

   Astrologia poate fi una dintre sursele ideilor fixe, de aceea trebuie sa fiti precaut cu studiul ei sau cu orice as putea eu spune.

   Lilith aduce exces din care rezulta ura, dorinta de razbunare sau dorinta de a-i pedepsi pe altii. Deci exista o dorinta excesiva pentru progres, pentru adevar, pentru cunoastere, pentru realizarea unui grup, a unei asociatii etc.

   Putem sa avem prieteni de tip Lilith (perversi, hoti, mincinosi, care se afla pe un drum spiritual gresit etc.), care au o influenta negativa asupra noastra. (Prietenii sunt reprezentati si de Uranus si Casa XI, si deci nu toti prietenii sunt de tip Lilith.)

   Unul din cele mai mari defecte ale Varsatorului este ca ia libertatea celorlalti (chiar daca in numele adevarului sau pentru propriul lor bine).

   Toate lucrurile indicate mai sus se leaga de Casa VIII – banii sotului/sotiei, banii scosi din banca, afacerile si investitiile, sexualitate etc.

   Daca Luna e in Casa VIII, fara sa faca o conjunctie cu Lilith, trebuie facut un efort suplimentar pentru a identifica in viata proprie influenta Lunii fata de influenta lui Lilith.

   Ambele elemente astrologice influenteaza Casa VIII, dar actioneaza alternativ.

 4. Diana 9 iunie 2013 la 14:16

  Ce poate insemna tranzitul lui Pluto peste o conjuctie a NS (la mine) cu Lilithul lui, la 10 Capricorn iar Lilithul actual tranziteaza pe rand NN al fiecaruia? Exact acum ne reitalnim dupa mai bine de 20 de ani (mai exact 26). Acum 25 de ani ne-am despartit suparati unul pe celalalt cu gand sa nu ne mai intalnim in veci. Eu am si Uranus in tranzit peste Venusul natal si am realizat ca l-am iubit mereu dar n-am vrut sa mai stiu de asta. Mentionez ca sunt asa de ravasita ca am cerut sa stiu de ce mi se intampla toate astea si am visat ca am fost amanti in alta viata dar n-am ramas impreuna pt ca eu am refuzat sa-mi parasesc familia pt el. Eu am murit la scurt timp dupa asta, in tortura (nu din cauza lui, din alta cauza). In viata urmatoare, cand ne-am reintalnit, am fost din nou intr-o relatie sexuala. El era tatal meu. Nu suna prea bine, nu?
  Mentionez ca si Lilithul meu e in acelasi semn cu NS al lui desi la grade diferite(Lilith 5°Sagetator-NS 20° Sagetator). Lunile amandorura sunt cam la aceleasi grade (22-24) in Berbec.
  Ce parere aveti? Imi puteti da vreun sfat?

  • astrolaborator 29 iunie 2013 la 15:48

   Primul lucru pe care l-as remarca este accentuarea in aceasta perioada a cuadraturii din astrograma dumneavoastra dintre Venus si Nodul Sud. Pluton in tranzit e pe Nodul Sud iar Uranus in tranzit e pe Venus. Cuadratura natala inseamna ca daca mergeti spre Venus in Berbec, accentuati Nodul Sud in Capricorn. Nodul Sud in Capricorn inseamna exces de responsabilitate, munca din datorie pana la autodistrugere, cenzurarea/negarea sentimentelor, a vietii personale. Cele doua planete in tranzit vin sa amplifice aceasta directie: iubirea impulsiva, directa, sincera, spontana duce la auto-cenzura, hiper-rationalitate, negare, auto-control.

   Lilith-ul lui amplifica Nodul Sud al dumneavoastra pentru ca acesta (Lilith) va distruge prin hiper-rationalitate si hiper-critica viata sufleteasca, emotionala, producand teama si inhibitie.

   Lilith in tranzit peste Nodul Nord natal indica ispite, incercari, greutati, pierderi, frustrari, obsesii care vin si ne fac rau, aduc suferinta. Dar acea suferinta ne pune in legatura cu Nodul Nord si deci are un efect benefic din punct de vedere spiritual. Pentru dumneavoastra cu Nodul Nord in Rac va pune in contact cu emotii mai profunde, va ajuta sa comunicati emotional cu altii mai bine.

   Cand nu stim ce sa facem, cel mai sigur e sa urmam Nodul Nord in tranzit. Acum este in Scorpion, deci ne invita sa fim suspiciosi, precauti, discreti, prevazatori. Marile obsesii, dorintele puternice nu se vor implini. Fricile se vor dovedi in timp iluzorii. Mergand spre Nodul Nord in tranzit situatia se va clarifica si vom lua deciziile potrivite.

 5. Roxana 24 ianuarie 2015 la 20:17

  Buna ziua, am Lilith retrograd in casa XI , in pesti. Marte si Luna sunt tot in casa XI in pesti. Ma puteti ajuta cu interpretarea acesteia ? Va multumesc.

  • astrolaborator 1 februarie 2015 la 20:08

   Lilith in Pesti aduce frici, angoase, vulnerabilitate emotionala. Pe Casa XI poate insemna teama de viitor sau teama de a face parte dintr-o asociatie, teama de grupuri mari de oameni. Mai poate aduce probleme cu grupuri religioase, prieteni care urmeaza o cale spirituala falsa, prieteni care in mod secret ne fac rau.

   Luna in Pesti arata unu suflet altruist si foarte sensibil. Marte indica dorinta de a lupta pentru binele celorlalti. Pe Casa XI arata dorinta ca sacrificiul nostru sa aiba un impact social, dorinta de a aduce un beneficiu societatii

   Lilith in aceeasi Zodie si Casa arata ca trecem prin incercari, impotriviri, crize, amenintari atunci cand vrem sa-i ajutam pe ceilalti sau sa aducem un beneficiu societatii.

 6. MARIA 12 mai 2015 la 22:31

  VA ROG MULT SA IMI INTERPRETATI SI MIE ASTROGRAMA FIICEI, 30 IULIE 1993 ORA 5AM, CONSTANTA. MULTUMESC DIN SUFLET ! 🙂

 7. Mihaela 22 mai 2015 la 08:14

  Buna!in astrograma Mamei mele exista o tripla conjunctie Luna,Lilith,Neptun in Fecioara.nu stim Ora nasterii,dar krd k are ascend in FecioarA.tripla conj e peste ascend meu.avem o rel d tip care pe care,cu toate k are 80 ani.m ar interesa cam ce aduce acest aspect si cum ar tb eu sa ma comport k sa nu mai fie asa de dificil,pt k ea sta acum la mine acasa,dar vrea sa plece zilnic,ceea ce nu se poate pt k are Dementza senila.va Multumesc.

 8. Karen 22 septembrie 2015 la 08:02

  Buna dimineata!Am Lilith retrograd in casa 8 si in zodia Pesti.Ce reprezinta aceste plasamente astrologice cu adevarat?Multumesc anticipat!O zi frumoasa+multe ganduri bune:)

 9. irina 29 mai 2016 la 00:44

  Buna seara!mai raspundeti la solicitari?eu am lilith in opozitie cu luna.lilith e in scorpion casa a 3 a si luna in taur,casa a 9 a.in astrograma relocata…opozitia se plaseaza pe casele 4-10,lilith fiind in conjunctie cu fundul cerului.in curand lilith in tranzit revine peste lilithul natal.pot sti la ce sa ma astept?multumesc anticipat pt orice raspuns.

  • astrolaborator 30 mai 2016 la 05:48

   Revenirea lui Lilith in pozitia sa natala activeaza influenta ei. Dupa cum s-a mentionat si in articolul „Cum să facem față lui Lilith”, este vorba in primul rand de situatii accidentale, trecatoare si nerelevante in care simtim ca explodam emotional. Este bine cand avem asemenea emotii sa le amanam pentru ca intr-un timp destul de scurt se va dovedi ca respectiva criza emotionala a fost nejustificata.

   Lilith pe Casa III si in Scorpion poate arata pe de-o parte preocupari intelectuale, livresti pentru morbid, urat, iar pe de alta parte relatii foarte negative cu anumite persoane sau ca nu suportam sub nici o forma pe cineva. Opozitia pe Luna ar putea arata conflicte cu femei sau persoane din familie. Axa III-IX este cea a cunoasterii iar exprimarea emotiilor generate de Lilith va duce la mod de gandire, de intelegere a lucrurilor gresit.

   Daca Lilith e pe FC, nu suportam familia, relatia cu mama este dificila, abia asteptam sa scapam de acasa. De asemenea, opozitia pe MC poate indica neintelegeri cu sefii si preferinta de a lucra cat mai independent posibil.

 10. Ina 5 noiembrie 2016 la 15:51

  Cum aflu daca sunt o persoana de tip lilith?

  • astrolaborator 7 noiembrie 2016 la 22:03

   Influenta lui Lilith incepe din momentul in care trece printr-o situatie-criza si ne identificam cu ea, atarnam intregul sens al vietii de aceea situatie, ne pierdem in fata valului de emotii fierbinti si reactionam extremist. Influenta acelei reactii neinspirate se poate intinde pe o perioada foarte lunga de timp. Daca viata noastra continua sa se construiasca in jurul acelei situatii-criza, a acelor emotii negative, ne schimbam comportamentul, luam decizii importante in viata pe baza acelei experiente, inseamna ca am devenit o persoana de tip Lilith. In timp persoana se poate transforma, se poate vindeca. Astfel putem vorbi despre o crestere si o descrestere a influentei lui Lilith. Daca persoana nu reuseste sa se elibereze de influenta lui Lilith, se indreapta spre auto-distrugere.

   Situatii asemanatoare pot sa apara si sub influenta lui Pluton desi Lilith se leaga mai mult de situatii accidentale si inpresii false iar Pluton se leaga mai mult de situatii reale si statornice. Se mai poate face distinctia si cu ajutorul Tranzitelor.

 11. Oana 5 noiembrie 2016 la 21:20

  Buna,am lilith in pesti in casa VII a.,17.05.1993,12:45,ce reprezinta in astrograma mai exact?

 12. Myra 11 februarie 2019 la 22:32

  E oribila Lilith.Iadul la propriu,*in credinta populara e diavolul la propriu ,antichristul.Ea semnifica antilumina ,pacatul,umbrele,si aduce rezistenta,opozitie,ura,dusmanii,secrete,tradari,suferinta ,penitenta,pedeapsa.Urat.!!Iadul la propriu.Influientele ei nefaste sunt mult amplificate cand face conjunctie cu Marte sau Pluton.(a facut acest aspect in aprilie 2018….cand abundau sinuciderile si crimele!!!)Cand in tranzit intalneste puncte receptoare din harta natala, daca mai exista si caudraturi cu planetele natale”Tine te ,bine” s avezi daca mai poti pasi!!!Restul aspectelor pe care le face sunt suportabile.Trebuie invatata trancederea acestor influiente, energii planetare,ce-o fi ele.Si se poate intr un singur fel:straduindu ne sa ne ridicam deasupra,dincolo,conectandu ne la planuri superioare,divine.Dumnezeu prin rugaciune,purificare.Doamne ajuta!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: