Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

De la Nodul Nord în tranzit la Nodul Nord natal


Nodul Nord în astrograma natală ne transmite în sinteză următorul mesaj: trebuie să dezvoltăm calităţile zodiei şi să acţionăm în casa în care se află guvernatorul Nodului Sud. Când facem lucrul acesta începem să realizăm trecerea de la Nodul Sud la Nodul Nord.

Nu la fel stau lucrurile când vine vorba despre Nodul Nord în tranzit, pentru că aici nu mai este vorba despre vreo karmă sau datorie din trecut. Nodul Nord în tranzit reprezintă pur şi simplu calea de urmat într-un anumit moment al existenţei noastre iar Nodul Sud în tranzit calea de evitat.

Urmând Nodul Nord în tranzit activăm imediat Nodul Nord Natal, îi facilitează exprimarea.

De exemplu

Nodul Nord în tranzit se află în Săgetător şi Casa I iar Nodul Nord natal se află în Fecioară şi Casa a IX-a.

Nodul Nord Natal în Fecioară arată că nu mai trebuie să cerem ajutor celorlalţi, să ne plângem, că trebuie să ne descurcăm singuri prin muncă, responsabilitate, răbdare. De asemenea cere să nu ajutăm pe oricine şi să fim mai degrabă critici / obiectivi în privinţa nevoii de ajutor a celorlalţi.

În perioada în care Nodul Nord în tranzit trece prin Săgetător şi Casa I trebuie să spunem lucrurile clar în faţă, să ne bazăm mai mult pe noi înşine decât pe ceilalţi, să ne exprimăm clar punctele de vedere, să urmăm intuiţia noastră interioară.

Dacă facem ceea ce indică Nodul Nord în tranzit, în această perioadă ne va fi mult mai uşor să fim obiectivi, să ne dăm seama cine încearcă să profite de bunăvoinţa noastră (Nodul Sud natal în Peşti) şi cine are nevoie real de ajutorul nostru. Sau ne dăm seama pe cine putem ajuta şi pe cine nu are rost să ajutăm fiindcă ne pierdem timpul. De asemenea vedem clar ce putem face concret pentru a ne ajuta pe noi înşine, ca să nu mai ajungem în punctul în care trebuie să cerem ajutorul celorlalţi. Ni se pot oferi oportunităţi pentru un loc de muncă mai bun, ne vin idei practice legate de cum să rezolvăm anumite probleme sau să facem ceva pentru casa noastră.

Nodul Nord în tranzit reprezintă desigur calea uşoară de a ajunge la Nodul Nord natal şi trebuie să profităm de ea. Dar nu trebuie să uităm de datoriile pe care le-am acumulat în trecut reprezentate de guvernatorul Nodului Sud natal.

6 răspunsuri la „De la Nodul Nord în tranzit la Nodul Nord natal

 1. Pingback:Nodul Nord în Scorpion « Astrolaborator

 2. katri 16 mai 2018 la 09:08

  Dar cum vezi lucrurile si calea de urmat in perioada cand axele nodurilor,tranzit si natal,sunt in cuadratura?

  • astrolaborator 18 mai 2018 la 21:03

   Si atunci trebuie sa urmam Nodul Nord in Tranzit.

   • katri 20 mai 2018 la 05:59

    Dar de ce crezi asta,in conditiile in care exista tensiune intre acesta si cel natal?Sa elimin calea de NS in tranzit asta e clar….dar daca NS natal si chiar guvernatorul său in tranzit e bine aspectat,nu ma pot intoarce putin la ce am invatat anterior si sa ma folosesc de asta?Sau nu ma pot duce direct spre NN natal si guvernatorul său?

   • astrolaborator 30 mai 2018 la 05:18

    In primul rand daca este asa sau altfel, trebuie vazut din experienta. Nu cred ca mai este potrivit in lumea in care traim sa credem orbeste in ceva (chiar si in propriile pareri). Desi astrologia s-a bazat pe informatii revelate, acestea erau mai degraba de natura religioasa. Ceea ce noi intelegem astazi prin astrologie s-a acumulat printr-o perioada foarte lunga de observatii (inca de la babilonieni).

    Pe de alta parte planetele si nodurile in tranzit reprezinta un fel de evolutie / transformare / dezvoltare a ceea ce exista in natal. Putem privi tranzitul unei planete si ca si starea ei actuala, prezenta. De ex. Soarele natal in Balanta vrea sa faca pe plac celorlalti. Cand Soarele ajunge un Capricorn le face pe plac celorlalti fiind responsabil, muncitor, rational sau punand in aplicare un plan. Cuadratura este resimtita prin faptul ca Balanta este comoda, face in general doar ceea ce ii place, dar este fortata de imprejurari sa fie mai serioasa.

    Daca ne raportam la „evolutia” Nodului Sud, as spune mai degraba ca toata acea karma din trecut ramane la fel, indiferent de tranzite. Deci sa nu urmam Nodul Sud in tranzit are un sens mai general, nu unul particular legat de propria karma. Putem vorbi de activarea karmei prin tranzite doar acolo unde exista repetitii ale unor aspecte natale (https://astrolaborator.wordpress.com/2012/09/01/analizarea-tranzitelor/).

    Putem discuta cu adevarat despre directii diferite, alegeri doar atunci cand doua elemente astrologice diferite fac aspect negativ. Daca acelasi element astrologic face aspect negativ cu el insusi in tranzit, tranzitul trebuie vazut ca o evolutie a natalului si nu ca un moment de cumpana si alegere a unei noi directii in viata.

   • katri 9 iunie 2018 la 11:08

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: