Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Zodiile cunoaşterii


Zodiile cunoaşterii sunt zodiile mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti.

Acestea sunt aşezate în formă de cruce în astrogramă. Crucea simbolizează transformarea. De exemplu crucea lui Hristos reprezintă trecerea prin moarte şi înviere. Sau cele patru anotimpuri simbolizează transformările prin care trece timpul.

Astfel şi zodiile cunoaşterii simbolizează o trecere, o transformare – ‘transformările cunoaşterii’.

Dacă luăm sensul în care se învârt planetele ca punct de plecare, atunci aceste zodii ne arată următorul fel în care se formează cunoaşterea:

– Gemeni: acumulez cunoştinţe, fac schimb de informaţii

– Fecioară: analizez cunoştinţele, le  sistematizez, le pun în practică

– Săgetător: testez cunoştinţele, le înţeleg, le aprofundez

– Peşti: fac generalizări, dezvolt o viziune asupra domeniului respectiv, dezvolt o credinţă, dezvolt o imagine asupra lumii

La fel de bine putem vorbi despre cunoaştere şi în sens invers:

– Peşti: îmi imaginez o ipoteză; pun la îndoială cunoştinţele pe care le am şi mă întreb dacă nu cumva lucrurile stau altfel

– Săgetător: testez valabilitatea acelei ipoteze

– Fecioară: stabilesc reguli şi implicaţii pornind de la rezultatul testelor (fie că rezultatul este pozitiv sau negativ)

– Gemeni: comunic concluziile la care am ajuns

Primul sens al zodiilor este unul mai pragmatic, mai ancorat în concret, este metodic, analitic. Celălalt sens al zodiilor se referă la o cunoaştere de tip creativ sau inspirativ.

De obicei al doilea sens al cunoaşterii este folosit atunci când experienţele raţionale nu ne duc la nici o concluzie. De exemplu, pe vremea lui Einstein era o dezbatere în fizică dacă lumina este undă sau particulă. Erau dovezi clare atât într-o direcţie, cât şi în cealaltă. Dar nu puteau fi amândouă adevărate în acelaşi timp. Ei bine, Einstein s-a întrebat „cum ar fi dacă lumina e şi undă şi particulă” şi şi-a imaginat un posibil răspuns. Acel răspuns este prima variantă a Teoriei Relativităţii.

Zodiile care aparţin aceluiaşi mod vibratoriu (în cazul nostru zodiile mutabile) se află în conflict – zodiile fac între ele opoziţii şi cuadraturi. Acest fapt indică faptul că trecerea de la un nivel de cunoaştere la altul este grea, dificilă. Dificultatea, suferinţa apare atunci când refuzăm transformarea, trecerea. Dar în ce direcţie trebuie să se învârtă roata?

Totul depinde de viteza planetelor – trebuie să existe o trecere de la planeta mai rapidă la planeta mai lentă. De exemplu, daca o persoană are Jupiter în Gemeni în cuadratură cu Neptun în Fecioară, înseamnă că acea persoană trebuie să facă trecerea de la Gemeni la Fecioară, pentru că Neptun este planeta mai lentă.

În cazul acesta particular (Jupiter în Gemeni în cuadratură cu Neptun în Fecioară) descoperim că nativul este foarte entuziast în ceea ce priveşte cunoaşterea, comunicarea, socializarea, schimbul de informaţii. Dar dacă avem ocazia observăm mai atent relaţiile sale cu ceilalţi descoperim în comunicare probleme legate de confuzii, interpretări greşite, neadevăruri specifice lui Neptun. Persoanei îi lipseşte capacitatea de a analiza, ordona şi clarifica ideile proprii şi ideile celorlalţi. Deci este de sfătuit să dezvolte aceste calităţi lipsă.

Doresc să clarific că dacă o cuadratură este rezolvată, ne putem bucura de calităţile ambelor planete, dar până a ajunge la un asemenea stadiu trebuie să trecem printr-o perioadă în care dezvoltăm calităţile planetei mai lente în defavoarea planetei mai rapide.

2 răspunsuri la „Zodiile cunoaşterii

  1. Pingback:Zodiile mutabile şi cele 4 tipuri de adevăruri « Astrolaborator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: