Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Astrograma lui Alice Bailey


Astrograma lui Alice Bailey

Astrograma lui Alice Bailey

Mai multe informaţii despre Alice Bailey puteţi afla pe Wikipedia: Alice Bailey

Alice Bailey este una dintre cele mai cunoscute autoare de ocultism din secolul XX. Venind de pe linie teosofică, s-a rupt de asociaţie şi a scris independent, inspirată fiind telepatic de către preotul tibetan Djwhal Khul.

Începutul vieţii sale a fost destul de dificil din punct de vedere sufletesc, chiar dacă material era înconjurată de tot luxul pe care i-l putea oferi familia aristocrată din care provenea. A avut trei tentative de suicid la 5, 11 şi 14 ani. Dacă studiem copilăria în astrograma ei [Lună, Rac, Casa a IV-a] găsim câteva lucruri interesante.

Luna nu este în mod particular afectată, dar observăm că în Rac se află Mercur în conjuncţie cu Nodul Sud şi în cuadratură că cu o planetă importantă în astrogramă, Jupiter. De asemenea Venus face conjuncţie cu Lilith (la un orb de sub 2 grade).

Nodul Nord aspectat negativ de două planete, dintre care una importantă în astrogramă dă mari şanse de eşec în viaţă şi indică mari încercări. Se pare că Alice Baley a trecut cu bine prin aceste încercări, dar nu i-a fost uşor. Lilith în conjuncţie cu Venus arată relaţii dificile cu mama, o atmosferă greu de suportat acasă. Relaţiile sunt dificile, de dominare, manipulare, care aduc multe frustrări.

Treptat a reuşit însă să se integreze în societate iar la vârsta de 22 de ani devine misionară creştină (Biserica Anglicană). Cărările o poartă spre India unde în 1907 îl întâlneşte pe soţul ei. Misionarismul religios este guvernat de Peşti, Neptun şi Casa a XII-a.

Observăm că Neptun se află în Casa a X-a iar în Casa a XII-a se află Mercur şi Marte. În timp ce Neptun pare favorabil, Mercur în conjuncţie cu Nodul Sud şi Marte în cuadratură cu Neptun nu par la fel de pozitive. Pentru că aspectele negative se împletesc cu cele pozitive tragem concluzia că au fost şi lucruri bune, reuşite, şi lucruri „rele”, sau mai exact iluzii / deziluzii.

Călătoriile au fost favorizate mai ales de Jupiter în Casa a IX-a important în astrogramă. Călătoriile către alte culturi, civilizaţii continente (India, Statele Unite) sunt reprezentate de Peşti, Neptun, Casa a XII-a. Îl vedem aşadar pe Marte la sfârşitul Casei a XII-a, care este în plus al doilea guvernator al Casei a IX-a şi pe Mercur la începutul Casei a XII-a, care este primul guvernator al Casei a III-a.

Căsătoria cu Walter Evans a purtat-o spre America, însă nu a fost vorba despre o căsătorie de durată. Deşi soţul era preot în Biserica Episcopală, nu s-a comportat prea bine cu Alice Bailey iar aceasta din urmă a cerut divorţ. Pe de altă parte nici Alice Bailey nu era tocmai o sfântă. Cu Venus în conjuncţie cu Lilith, Alice se simţea atrasă de iubiri imposibile, dificile, se simţea atrasă de persoane cu care nu era compatibilă. Astfel conflictele par inevitabile până când Lilith nu este înţeles şi asimilat.

Casa a VII-a, casa căsătoriei, este pe Vărsător, o zodie cu multe pretenţii liberale, dar cu şi mai multe idei fixe. Uranus în Fecioară primeşte câteva aspecte pozitive plus cuadratura cu Pluton. Cuadratura este la limita de 8 grade iar cele două planete nu se află în zodii conflictuale (Fecioară – Taur), aşa că nu reprezintă neapărat un obstacol major.

Casa a VII-a este legată de Casa a VIII-a în Vărsător şi este deci o Casă karmică, cu probleme de rezolvat. Zodia Casei a VII-a este prea puternică (Vărsătorul este activat de cuspidele a două Case, ceea ce înseamnă prea multe idei fixe şi prea mult progresism) iar Casa a VII-a tinde să fie redusă la semnificaţiile Casei a VIII-a (soţul este privit, de exemplu, mai mult ca o posesiune, proprietate).

În afară de Venus, cel mai afectat element pare a fi Descendentul. Acesta primeşte opoziţie de la Marte (puternic pe Ascendent) şi cuadratură de la Neptun. Concluzia noastră este că dacă pe Descendent s-ar fi aflat o zodie mai puţin revoltată, astrograma nu ar fi indicat în mod necesar divorţ.

Divorţul cu soţul din 1915 a însemnat şi divorţul cu creştinismul. Acesta urma să fie înlocuit cu o altă iluzie, Teosofia. A progresat repede în societate şi a obţinut o poziţie importantă. În această perioadă au început primele comunicări telepatice cu Djwhal Khul şi primele publicări. Însă Annie Besant, preşedintele societăţii Teosofice de atunci, nu a avut încredere în aceste comunicări şi a exclus-o din asociaţie.

În 1921 se recăsătoreşte cu Foster Bailey iar în 1923 îşi întemeiază propria asociaţie.

Reclame

3 răspunsuri la „Astrograma lui Alice Bailey

  1. Pingback:Planetele importante în astrogramă « Astrolaborator

  2. Pingback:Relaţia dintre planetă şi Casa pe care o guvernează « Astrolaborator

  3. Gabriela 17 septembrie 2017 la 18:35

    Interesantă astrogramă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: