Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Zodia Scorpionului şi problema dreptăţii


În astrogramă, zodiile cele mai frământate de problema dreptăţii sunt Balanţa, Scorpionul şi Săgetătorul. Balanţa cântăreşte cine are dreptate, studiază care este adevărul „adevărat”, Scorpionul vrea să aducă dreptatea în lume iar Săgetătorul vrea să înţeleagă ideea de dreptate sau ce este de fapt dreptatea în ea însăşi.

Dintre aceste trei zodii Scorpionul îşi pune cel mai acut problema de dreptate ca şi pedeapsă. Aproape că există o plăcere în a pedepsi nedreptatea, în „a bate răul”. Scorpionul se simte aproape responsabil social să purifice lumea de rău. Poartă în suflet o ură nesfârşită pentru rău şi nu îşi găseşte liniştea până când nu l-a doborât sau l-a umilit într-un fel sau altul.

Acest fel de a gândi şi simţi este vecin cu neiertarea şi cu răzbunarea. Am putea spune că Scorpionul arde pentru dreptate iar acest fapt îl consumă, îl munceşte sufleteşte, îl distruge. Este gata să aştepte oricât, să facă orice fel de sacrificii pentru a zdrobi răul.

Astfel setea de dreptate devine sete de răzbunare şi ură. Scorpionul nu suportă bucuria pe care o are răul pentru ceea ce face sau faptul că răul este puternic. Şi astfel ura devine o necesitate, o datorie morală. Datoria morală de a zdrobi răul.

Dintre toate zodiile, Scorpionul este cel mai bătut de soartă să vadă urâtul, răul şi nedreptatea din lume. Nu este sigur dacă e vorba despre o fatalitate sau curiozitatea morbidă de a-şi băga nasul peste tot. Asemenea experienţe produc reacţii puternice în suflet şi determină un caracter extremist.

Punctul său de vedere este unilateral, extremist, definitiv şi refuză în mod expres să aibă alt punct de vedere. Se fixează pe ideile sale şi judecă. Vede în ceilalţi toată răutatea, egoismul şi ura de care sunt capabili. Refuză să înţeleagă iar din punctul său de vedere există o singură soluţie, pedeapsa. Pedeapsă pentru răutatea, egoismul şi ura de care ceilalţi au dat dovadă.

Aşa ajunge Scorpionul să fie răzbunător, dur şi greu de suportat pentru celelalte zodii.

Ceea ce refuză un nativ din Scorpion să înţeleagă este de ce cineva poate să fie la un moment dat rău. Paradoxul este că el însuşi este rău şi îşi oferă diverse justificări extrem de subiective legate de dreptate. Paradoxul iese cel mai bine în evidenţă dacă se pune problema ce s-ar întâmpla dacă toată lumea ar simţi sau ar face la fel ca el.

Scorpionul are un singur leac, viaţa. Pentru că este atât de însetat după dreptate, de fiecare dată când face o dreptate-nedreptate, într-un timp destul de scurt i se întoarce înapoi. Surprinzătoare este asemănarea pedepsei primite cu cea dată. Astfel, dacă un Scorpion îşi studiază în mod sincer trecutul, poate să îşi vadă propriile greşeli şi să îşi schimbe punctul de vedere (oricât de greu ar fi să stai în faţa răului şi să nu-l pedepseşti).

Din punct de vedere astrologic zodia Scorpionului este îmblânzită de trigoanele cu Rac şi Peşti, care îi permit nativului să îşi pună problema „care este punctul de vedere al celorlalţi, nu doar propriul punct de vedere”. Iar sextilele pe Fecioară şi Capricorn adaugă autocritică şi putere de reflecţie asupra rezultatelor propriilor acţiuni.

Interpretări asemănătoare pot fi date pentru planetele din scorpion, Pluton, planetele din Casa a VIII-a şi Lilith.

2 răspunsuri la „Zodia Scorpionului şi problema dreptăţii

  1. Zodia "Sefului" vs cea a "Prostului" 9 decembrie 2016 la 12:26

    Aberatii aruncate in vant, generalitati care prind la multi, insa care nu se potrivesc pentru altii. Asa s-a construit ideea de Zodiac – o alta ustensila de manipulare a maselor prin „adevaruri cosmice”. Cei mai destepti oameni rad cand aud de termenul „zodiac”, ba unii chiar se dau adepti ai acestei porcarii si folosesc criteriile zodiacale pentru a deveni populari. Oare de ce? Pentru ca sunt multi fraieri pe lumea asta, iar cei destepti stiu sa-i mulga folosind aceste instrumente: zodiac, religie, politica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: