Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Când astrograma şi omul nu se potrivesc


Când astrograma şi omul nu se potrivesc

În viaţa unui astrolog vine un moment în care persoana căreia îi interpretăm astrograma declară că ceea ce spunem nu este adevărat. Rareori este vorba despre negarea tuturor caracteristicilor, dar se întâmplă să nege uneori exact lucrurile de care suntem mai siguri. Motivele pentru care posesorul astrogramei ar putea să nege predicţiile sunt multe. Mai jos încercăm să analizăm câteva:

 1. Astrograma este greşită. Astrograma poate fi greşită dacă am informaţiile legate de data, ora sau locaţia naşterii sunt greşite. Dacă data naşterii este greşita, lucrurile pe care le spunem sunt complet hazardate. Însa dacă am greşit ora naşterii cu mai mult de o oră, rata de adevăr este de 66%. 33% din informaţii nu vor fi adevărate. Informaţiile cele mai importante din astrogramă le luăm de la Zodii, Planete şi Case şi fiecare are o greutate de aproximativ 33%. Se întâmplă în viaţa unui astrolog când facem astrograma cuiva şi persoana este foarte entuziasmată de lucrurile auzite. Iar după o zi sau o lună ne sună cu sufletul la gură să ne spună că ora era greşită. Astfel de situaţii pot fi luate în considerare pentru a dovedi că rata de adevăr este destul de ridicată chiar dacă ora este greşită. Localitatea naşterii afectează poziţia Ascendentului pe teritoriul României cu maxim +-7 grade. De exemplu, dacă în loc de Cluj-Napoca am pus Bucureşti, Ascendentul va fi greşit cu +4 grade.
 2. Nu am interpretat corect astrograma. Din neatenţie se întâmplă uneori să percepem greşit elemente din astrograma. Spre exemplu, din obişnuinţa ne uităm după Casa a X-a în partea stânga sus a astrogramei, însa se poate întâmpla ca poziţia caselor sa fie uşor excentrică în astrogramă şi în acea locaţie să fie de fapt Casa a IX-a. Şi să interpretăm Casa a IX-a ca şi când ar fi Casa a X-a.
 3. Cunoştinţele noastre de astrologie nu sunt complete. Pot fi informaţii secundare legate de interpretarea unei astrograme cărora nu le-am acordat prea multă atenţie pentru că sunt rare şi adesea nerelevante. De exemplu: o persoană are foarte multe planete plasate între două zodii iar noi vrem să stabilim temperamentul acelei persoane pe baza echilibrului dintre zodiile de pământ, apă, aer şi foc. Dacă luăm exclusiv în considerare zodiile în care se află planetele concluzia noastră va fi greşită, pentru că o planetă care se află între două zodii primeşte influenţe de la ambele zodii. Astfel Luna la 28 grade în Fecioară primeşte influenţe şi de la Fecioară şi de la Balanţă. Or dacă luăm în considerare doar zodia în care se află Luna, vom spune că planeta accentuează doar elementul pământ.
 4. Cunoştinţele noastre de astrologie sunt greşite. Uneori pe baza unei experienţe aproximative se întâmplă să presupunem în mod greşit că anumite aspecte din astrogramă dau anumite tendinţe comportamentale. Aceasta se poate întâmpla bunăoară când în urma unei interpretări uşor greşite a unei astrograme, nativul exclamă „mai citit ca pe o carte deschisă”. Astrograma conţine foarte multe informaţii care sunt greu de combinat şi de aceea este bine să fim tot timpul precauţi la laude şi deschişi la discuţiile în contradictoriu.
 5. Nativul nu se cunoaşte suficient de bine pe el însuşi. Dacă de exemplu pentru o persoană cu Pluton în Fecioară i-am spune că este comodă, că ascunde în adâncurile întunecate ale inconştientului foarte multă lene, ar nega din prima o asemenea informaţie. Pentru astrologi este bine de ştiut că propoziţiile care încep cu „nu” sunt marca inconştientului. Adică „nu sunt leneş” înseamnă că „în inconştient sunt leneş”. Astfel de informaţii este bine să le ţinem pentru noi înşine. Sunt şi situaţii în care nativul ne contactează ulterior pentru a confirma că de fapt am avut dreptate.
 6. Nativul neagă adevărul. Din diverse motive uneori nativul doreşte să nege pe faţă anumite informaţii pentru a nu-şi compromite imaginea socială. Altfel spus, nu doreşte să se deschidă astrologului ca şi unui duhovnic. Dacă se întâmplă o astfel de situaţie de obicei nativul trece uşor peste „greşeala” noastră.
 7. Nativul este prea evoluat spiritual. Se spune că pe măsură ce omul progresează spiritual se supune unor influenţe astrale diferite decât cele ale omului obişnuit sau că are un liber arbitru mult mai mare astfel încât nu mai este supus unor astfel de influenţe. Este greu de argumentat ceva sau altceva în această direcţie. În general totuşi se constată că „maeştri” nu sunt supuşi influenţelor propriilor astrograme. De asemenea se constată că persoanele religioase îşi găsesc mai uşor „drumul bun în viaţă” şi nu au nevoie de sfaturile astrologilor. De asemenea mai putem argumenta că persoanele spirituale manifestă mai degrabă calităţile pozitive sau spirituale ale astrelor iar în privinţa aspectelor negative din astrogramă că reprezintă un potenţial de dezvoltare spirituală şi de creativitate.
 8. Nativul s-a născut la 7 luni. Unii sunt de părere că dacă nativul s-a născut la 7 luni intră sub influenţa a două astrograme: 30% din influenţa astrogramei din momentul real al naşterii şi 70% din influenţa astrogramei care urmează după 2 luni (vezi Adrian Cotrobesc, „Astrologie Practică”). Experienţa personală de până acum a arătat că astrograma din momentul real al naşterii se potriveşte mai bine, dar subiectul rămâne deschis.

Pe cât de problematice sunt situaţiile în care nativul neagă portretul astrologic, pe atât de îngrijorătoare sunt situaţiile în care nativul confirmă tot. Cei ci Peşti, Neptun sau Casa a XII-a importante în astrogramă au tendinţa să creadă tot ceea ce spunem, chiar şi ceea ce nu este adevărat.

În încheiere dorim să subliniem că astrologul trebuie să aibă o minte deschisă şi să se dedice studiului continuu al astrologiei şi că doar astfel se va menţine cât mai aproape de adevăr.

6 răspunsuri la „Când astrograma şi omul nu se potrivesc

 1. astrolaborator 7 mai 2012 la 10:57

  o altă problemă este compatibilitatea dintre astrolog şi nativ. pot să apară de exemplu probleme de comunicare – astrologul spune ceva şi nativul înţelege altceva, de unde tendinţa nativului de a nega interpretarea astrogramei.

 2. astrolaborator 8 mai 2012 la 05:51

  o problema tipica pentru incepatori la capitolul „Cunoştinţele noastre de astrologie nu sunt complete” este aceea de a realiza sinteza corecta a astrogramei. Aceasta inseamna in primul rand identificarea planetelor importante si centrarea interpretarii pe acestea.

 3. farcas narcisa 8 mai 2012 la 07:05

  Multumesc mult pt articol.De fapt era vorba de copilul meu care intr-adevar s-a nascut la 7 luni.Pt mine astrograma lui este un paradox.Nici nu pot sa spun ca am eu foarte multe cunostinte de astrologie,dar totusi…El este nascut in zodia Capricornului dar pot sa spun ca trasaturile Berbecului le manifesta foarte bine.Am sa incerc sa iau ore de astrologie in particular,poate asa o sa inteleg mai bine totul…Oricum, multumesc mult!

  • astrolaborator 8 mai 2012 la 07:15

   pentru copii informatii mai concludente se obtin daca se urmaresc Luna, Racul si Casa a IV-a. Cel mai bun manual de astrologie este Dan Ciupercă „Astrologia în noua eră”

   • farcas narcisa 8 mai 2012 la 07:26

    Mersi!Copilul meu are acum 10 ani,6 luni.L-am rugat pe profesorul cu care am facut cursul de astrologie natala, sa-i interpreteze astrograma dar sunt unele lucruri care nu prea cred ca vor avea finalitate.Spun asta, cunoscandu-mi copilul!Si sora mea a mai rugat pe altcineva sa se uite peste astrograma lui…,dar ma repet sunt unele lucruri care nu prea cred ca se vor intampla.Dar cine stie…poate cand va creste mai mare se va schimba…Eu cel putin asa sper!

 4. astrolaborator 8 mai 2012 la 08:45

  interpretarea astrogramei este susceptibila la schimbari si in functie de alegerile pe care le va face in viata. oricum, sinteza unei astrograme şi a vieţii individului efectiv sunt planetele importante, aspectele pe care aceste planete le formează, Casele în care se află şi Casele pe care le guvernează.
  Se mai spune de asemenea că un copil este mai puţin influenţat de planete decât un om matur.
  Un copil poate fi agitat din cauza alimentaţiei dacă mănâncă în fiecare zi ceapă, usturoi, piper etc.
  Unii cred că dacă un copil agitat se îmbracă în roşu, acesta se mai linişteşte.
  un astrolog spune lucruri generale, aproximative. daca descrie exact viaţa unui om fără să îl cunoască, deja este clarvăzător

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: