Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Studiul propriei astrograme cu ajutorul tranzitelor


Multe aspecte din propria astrogramă rămân un mister care se clarifică doar treptat chiar şi pentru astrologii avansaţi. Cel mai dificil este să asociem experienţe din propria viaţă cu aspecte din propria astrogramă.

O metodă simplă ce poate clarifica multe întrebări este cea a tranzitelor lunare. Aceasta presupune zilnic să urmărim poziţia Lunii şi să observăm ce evenimente din ziua respectivă se potrivesc cu poziţia Lunii în Zodie, în Casă sau cu planeta peste care Luna trece. Nu întotdeauna vom putea face comentarii relevante dar de cele mai multe ori obţinem rezultate interesante. De exemplu când Luna este în Capricorn avem tot felul de responsabilităţi sau când este în Vărsător ne întâlnim cu prietenii. Dacă Luna trece peste Jupiter suntem veseli, dacă trece peste Pluton avem o mică criză. Dacă este în Casa a IV-a facem ceva important pentru casă sau pentru familie, dacă este în Casa a XII-a cineva ne oferă o mână de ajutor.

O altă metodă este aceea de a urmări în cursul unei zile poziţia Ascendentului. Ascendentul parcurge astrograma în 24 de ore iar atunci când se află într-o zodie, pune în evidenţă zodia respectivă şi pe guvernatorul zodiei.

Astrograma natală conţine multe informaţii despre noi pe care le experimentăm la un nivel mai redus. Ele devin vii, evidente, predominante în momentul în care tranzitele activează aspectele implicate. Urmărind când se activează un aspect în astrogramă, putem să înţelegem mai bine despre ce este vorba.

De exemplu, natal avem în astrogramă Pluton în cuadratură cu Soarele. Cuadratura va deveni mai evidentă când soarele în tranzit face conjuncţie sau aspect negativ cu cele două planete natale. De asemenea când Pluton în tranzit face conjuncţie sau aspecte negative cu Soarele.

O altă situaţie este de exemplu când două planete în tranzit trec peste două planete natale ce formează un aspect. De exemplu Jupiter este în trigon cu Venus în astrograma natală. Iar în tranzit Soarele trece peste Jupiter natal iar Luna trece peste Venus natal.

Interesant este şi cazul când două planete fac aspecte între ele în astrograma natală iar una dintre planete în tranzit trece peste cealaltă. De exemplu, natal avem Soare în sextil cu Marte. Iar în tranzit Soarele trece peste Marte natal.

Şi relaţia planetelor în tranzit între ele este importantă. Dacă Neptun este în opoziţie cu Mercur în astrograma natală, de fiecare dată când cele două planete vor forma opoziţie sau cuadratură în tranzit, opoziţia din harta natală va deveni activă.

2 răspunsuri la „Studiul propriei astrograme cu ajutorul tranzitelor

  1. Pingback:Fişă de lucru – Tranzitele Lunii – Februarie 2014 | Astrolaborator

  2. Pingback:Astrologia şi Cunoaşterea de Sine | Astrolaborator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: