Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Zodia Scorpionului – răul, urâtul şi interzisul


Zodia Scorpion

Zodia Scorpion

Trei dintre caracteristicile cele mai importante ale Zodiei Scorpionului sunt răul, urâtul şi interzisul. În continuare vom încerca să vedem în ce fel se relaţionează Scorpionul cu aceşti termeni.

Scorpionul trebuie tot timpul să se confrunte cu răul, fie din viaţa personală, a celor din jur sau a societăţii. Când observă că ceva ar putea fi rău sau nedrept imediat îi atrage atenţia, curiozitatea dar şi dorinţa de dreptate. Tipul superior de Scorpion va lupta pentru curăţarea, purificarea, transformarea răului iar tipul inferior se va lăsa sedus de puterea pe care i-o oferă acesta. Datorită naturii extremiste a zodiei, nativii nu vor face compromisuri, fie vor fi puternic împotriva răului, fie vor fi total de partea lui. În general când un Scorpion greşeşte, i se întoarce în aceeaşi zi pedeapsa, uneori chiar şi la 5 minute după faptă (în opoziţie cu Peştii sau Neptunienii care pot face multe nedreptăţi fără să li se întâmple nimic).

Scorpionul trebuie de asemenea să se confrunte cu urâtul. Din păcate urâtul face parte din viaţa noastră şi trebuie să ne confruntăm cu el. De exemplu gunoiul, bolile, poluarea, morţii, întunericul, chirurgia, reptilele veninoase etc. Nativii acestei zodii au mult sânge rece, multă stăpânire de sine şi sunt capabili să facă faţă situaţiilor celor mai extreme. De aceea între ei îi găsim pe chirurgi, gunoieri, paznicii de cimitire sau iubitorii de reptile. Tipul superior de Scorpion va face curăţenie, va vindeca bolile, va înfrumuseţa locul, îşi va face datoria faţă de mort etc. Tipul inferior de scorpion va provoca urâtul sau va profita de faptul că poate suporta urâtul (hoţ de cimitire, chirurg care ia mită etc.).

Scorpionul are în acelaşi timp o fascinaţie pentru tot ceea ce este interzis. Îi place să se îndoiască, să fie curios, să cerceteze, să obiecteze împotriva interdicţiei şi chiar să experimenteze. Există o nevoie interioară de a fi contra lumii sau de a vedea cum stau lucrurile şi de cealaltă parte a baricadei. De aici se trage şi marea obiectivitate a zodiei şi aptitudinile excelente pentru ştiinţe. Tipul superior de Scorpion va accepta interdicţiile care sunt benefice şi le va respinge pe cele absurde. Tipul inferior nu va accepta nici un fel de interdicţie, va fi un răzvrătit şi va obiecta de fiecare dată când are ocazia.

Zodia predispune la atitudini extreme fixiste de genul „sunt total în favoarea binelui sau răului” etc. Astfel de atitudini fixiste duc la crize care la rândul lor duc la transformare. Pentru cel care este în favoarea binelui, când ajunge la situaţia de criză trebuie să găsească un bine sau o soluţie alternativă. „Alternativ” este cuvântul cheie pentru că tendinţa nativului va fi de a se fixa pe o singură soluţie şi de a respinge oricare alta. Pentru cel care este în favoarea răului criza îi oferă posibilitatea de a se transforma, cu condiţia de a renunţa la fixaţiile greşite.

Observaţii asemănătoare pot fi făcute şi despre Pluton şi Casa a VIII-a. De exemplu Pluton în Balanţă poate fi afectat într-un fel sau altul de interdicţiile legate de căsătorie, de urâtul care rezultă din conflictul dintre două persoane (injuriile) sau de răul care rezultă din nedreptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: