Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Analizarea tranzitelor


Analiza tranzitelor

Analiza tranzitelor

Analiza tranzitelor comparate cu astrograma natală nu este una simplă şi ne induce adesea în eroare, de aceea trebuie să pornim de la câteva reguli de bază care să ne ajute să discernem între multiplele aspecte care se formează pe cer.

Cea mai simplă greşeală este să constatăm un trigon sau o opoziţie şi să credem că aspectul ne afectează imediat.

Referitor la faptul că ne afectează imediat. Tranzitele Lunii se referă în general la ziua în curs. Tranzitele Ascendentului (şi al guvernatorului Ascendetului pentru ora dată) se referă la anumite ore din cursul unei zile. Soarele, Mercur, Venus afectează săptămâna. În rest, planetele au influenţe mai generale. Deci un aspect bun format de Jupiter nu se va manifesta imediat. Va marca în primul rând o perioadă de optimism, încredere, extindere spre noi orizonturi, aventură, situaţie financiară ascendentă.

Referitor la faptul că ne afectează. Trebuie să avem în vedere orbii. Pentru tranzit-natal: Pentru planetele rapide putem lua orbi de până la 8 grade, pentru Jupiter şi Saturn un orb de 5 grade iar pentru Uranus, Neptun, Pluton un orb de 1 grad. Pentru tranzit-tranzit putem folosi orbii obişnuiţi pe care îi folosim şi în astrograma natală.

Referitor la cât de mult ne afectează. În primul rând ne afectează tranzitele care activează elemente din astrograma natală sau care fac să se împlinească predicţiile din astrograma natală. Astfel, din punctul acesta de vedere astrologia previzională nu răspunde la întrebarea ce se va întâmpla ci când se va întâmpla (ceea ce am văzut în astrograma natală). Aceste tranzite se numesc tranzite repetitive.

Pentru planetele care se află în tranzit, fără a lua în considerare relaţia cu planetele natale: dacă aspectul în tranzit repetă un aspect benefic sau malefic din astrograma natală, atunci ne influenţează direct. La fel putem spune despre conjuncţiile dintre două planete care în astrograma natală formează un aspect.

Pentru relaţia dintre planetele în tranzit şi cele natale întâlnim mai multe situaţii:

– o planetă în tranzit trece peste o planetă natală. Aici avem şi cazurile particulare ce sporesc efectul în care o planetă se reîntoarce la poziţia sa natală sau situaţia în care o planetă care în natal face aspect cu planeta iniţială natală trece în tranzit peste planeta iniţială natală. De ex. în natal Soarele face sextil cu Mare iar în tranzit Marte trece peste Soare.

– o planetă în tranzit face un aspect benefic / malefic cu o planetă natală, cu care face acelaşi aspect benefic / malefic şi în astrograma natală. De ex. În natal avem Soare în cuadratură cu Saturn iar Soarele în tranzit face opoziţie cu Saturn natal (face în acelaşi timp şi cuadratură cu el însuşi).

– două planete în tranzit se suprapun peste două planete natale care formează aspect între ele. De ex. în natal avem Jupiter în trigon cu Venus iar în tranzit Soarele trece peste Jupiter iar Luna peste Venus. Aici avem şi cazurile particulare în care una dintre planetele în tranzit este aceeaşi cu una din planetele natale, sau ambele planete în tranzit sunt şi cele natale.

Nu toate tranzitele se împlinesc

Nu toate tranzitele se împlinesc

Tranzitele pozitive care nu se împlinesc: dacă o planetă ce prevesteşte evenimente pozitive este afectată în tranzit sau natal negativ de o planetă mai lentă sau Nodul Nord, evenimentul pozitiv nu se va concretiza decât în situaţii excepţionale, situaţia depinzând mai mult de planeta lentă sau Nodul Nord.

Tranzitele lente: Sunt tranzite pe cer care ne afectează din simplul motiv că durează foarte mult, chiar dacă nu formează aspecte cu astrograma natală. De exemplu Pluton în tranzit în Capricorn în cuadratură cu Uranus în tranzit în Berbec generează un conflict între nevoia de a face lucrurile cât mai repede, de a face schimbări cât mai repede (Uranus) şi nevoia de a face lucrurile cât mai bine, cum trebuie, conform unui plan (Pluton). Dacă facem lucrurile repede, imediat ies la iveală greşelile, felul superficial de a acţiona. Dacă facem lucrurile cum trebuie, rămânem în urmă cu timpul. Pentru că Pluton este planeta mai lentă, în cazul acestui aspect este necesar să punem pe primul loc întâi calitatea şi apoi viteza. Acest fapt este valabil pentru întreaga societate per ansamblu. Aspectul poate fi particularizat în funcţie de Casele în care se regăsesc planetele şi de poziţiile lor în astrograma natală. (Cuadratura pusă în discuţie are şi alte semnificaţii.)

În concluzie, atunci când vrem să facem predicţii trebuie să stabilim o ierarhie a valorii tranzitelor. Cele mai importante sunt tranzitele lente repetitive. De exemplu Soare natal în sextil cu Neptun natal şi Neptun în tranzit în trigon cu Soarele natal. După aceea tranzitele lente nerepetitive care formează aspecte cu planetele natale, tranzitele repetitive ale planetelor cu o viteză medie, tranzitele nerepetitive ale acestora iar la final urmează planetele rapide.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: