Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Scorpionul şi frustrările


Focul dorinţelor îl mistuie pe Scorpion

Focul dorinţelor îl mistuie pe Scorpion

Scorpionul este în general o Zodie dificilă, aducând nativului experienţe greu de surmontat. Un sentiment prin care se trece frecvent este acela al frustrării. În continuare dorim să analizăm ce se ascunde în spatele frustrării şi cum pot nativii acestei Zodii să depăşească astfel de momente.

Soarele reprezintă conştiinţa care în viaţa de zi cu zi se manifestă ca şi atenţie activă. Nativul va fi conştient preponderent de acele stări sufleteşti sau evenimente din viaţă care au legătură directă cu Zodia în care acesta se află. În Scorpion (şi raportat la viaţa interioară) nativul este în special conştient de instincte, care în mod obişnuit se reduc la senzaţii. Senzaţiile sunt resimţite în special ca fiind plăcute sau neplăcute, de unde rezultă atracţia, dorinţa de a poseda sau respingerea, dezgustul.

Când suntem atenţi la un aspect al vieţii noastre interioare, acesta este amplificat. În cazul Scorpionului sunt amplificare senzaţiile de plăcut şi neplăcut.

Astfel senzaţiile plăcute sau neplăcute sunt resimţite foarte puternic de Scorpion, în aşa fel încât un lucru devine irezistibil de plăcut sau insuportabil de neplăcut. Dificultatea de a trece peste aceste extreme este constituită de latura fizică, nativul resimţind fizic plăcerea şi durerea, atracţia şi respingerea chiar şi atunci când este vorba despre bani sau idealuri.

Astfel Scorpionii au tot felul de obsesii şi dorinţe obscure pe care ei le resimt fizic ca şi imperative, necesare, obligatorii, de unde şi efortul uriaş depus, consumul psihic imens de a le îndeplini. Devin sclavii dorinţei, lipsiţi de orice voinţă de a se opune. Atunci când nu sunt îndeplinite resimt o frustrare imensă, o suferinţă auto-distrugătoare, refuzând orice fel de consolare. La fel de intensă este trăită şi experienţa respingerii, a dezgustului.

Scorpionul este o Zodie a inconştientului

Scorpionul este o Zodie a inconştientului

Scorpionii au o putere mentală imensă de a se fixa pe ceva şi în general exact lucrul pe care se fixează va fi obiectul frustrării lor. Poate fi vorba despre un ideal, o religie, o persoană, un obiect, un aliment. (De ex. pentru Scorpion în Casa a XII-a fixaţia se produce religie, idealuri, în Casa a II-a se fixează pe bani, bunuri, obiecte, proprietăţi, mâncare.)

Practic cu cât mai intensă este dorinţa cu atât mai mare şi mai rapidă va fi frustrarea. Cu cât mai slabă este dorinţa, cu atât mai mică şi mai tardiva va apare frustrarea. Tocmai acest fapt trebuie observat de către nativii Scorpionului, că în momentul în care îşi formează o fixaţie pe ceva, în chiar acel moment obiectul dorinţei va deveni intangibil. Trebuie să înţeleagă şi să accepte aceasta pe baza experienţelor proprii.

O altă problemă cu care se confruntă Scorpionii este aceea că după ce s-au ambiţionat foarte mult şi au obţinut obiectul dorinţei, în chiar acel moment obiectul dorinţei devine total indiferent. De asemenea, satisfacerea excesivă a unei plăceri duce la dezgust şi respingere. (Este tipic pentru cei care trăiesc o iubire fizică să treacă de la atracţie intensă la respingere plină de dezgust.) Aici problema constă în a conştientiza faptul că nu există o extremă fără cealaltă, ele coexistă iar dorinţa intensă creează viitorul în care suntem indiferenţi şi plictisiţi sau plăcerea intensă creează viitorul în care suntem dezgustaţi.

Este important pentru Scorpioni să înţeleagă această mecanică a experienţelor, această repetiţie a stărilor sufleteşti care este produsă de propriul lor corp, de propriile lor senzaţii. Înţelegerea pe baza propriei experienţe a acestei mecanici va naşte capacitatea spontană de a prevede ce se va întâmpla dacă ne identificăm cu o anumită dorinţă şi puterea de a ne elibera de ea.

Adesea Scorpionul devine negativ, plin de întuneric atunci când nu reuşeşte să accepte această mecanică sau să-i facă faţă. Atunci devine răutăcios, răzbunător pentru că cineva sau viaţa i-a frustrat vreo dorinţă.

Şi Pluton, guvernatorul Scorpionului, aduce tot felul de frustrări. De exemplu Pluton în Balanţă aduce frustrări legate de conflictele cu ceilalţi sau Pluton în Capricorn aduce frustrări legate de control.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: