Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Aspecte negative pe Balanţă


Aspecte Negative pe Zodia Balanţei

Aspecte Negative pe Zodia Balanţei

Zodia Balanţei face aspecte negative cu Racul, Berbecul şi Capricornul. Conflictul esenţial constă în faptul că în timp ce

 • Balanţa vrea să facă pe plac celorlalţi, să se adapteze nevoilor şi dorinţelor lor, pentru a atrage astfel admiraţie,
 • Racul vrea de fapt să aibă grijă de ceilalţi, să-i ajute, să-i protejeze,
 • Berbecul vrea să se impună sau să facă bravură, să-i conducă pe ceilalţi în direcţia dorită de el,
 • iar Capricornul vrea să facă doar ceea ce trebuie, ceea ce este corect, raţional, fiind în special preocupat de propria ascensiune si realizare.

Pentru a vedea exact care este poziţia nativului şi felul în care trăieşte aspectul negativ de pe Balanţă, este important să facem diferenţa dintre planeta mai rapidă şi planeta mai lentă. Planeta mai rapidă vine cu calităţi importante care sunt subminate de defectele planetei mai lente. Astfel nativul are tendinţa la început de a se centra prea mult pe planeta mai rapidă şi de a nega / ignora defectele planetei mai lente (scoţând mereu în faţă calităţile planetei mai rapide). Ulterior, din cauza problemelor care apar începe să se manifeste şi planeta rapidă negativ. Iar în cele din urmă nativul este nevoit să accepte necesitatea de a avea şi calităţile planetei mai lente.

(Unul din rolurile astrologului este acela de a uşura înţelegerea necesităţii de a dezvolta calităţile planetei mai lente.)

Planeta mai lentă

Dacă planeta mai lentă este în Balanţă, nativul trebuie să dezvolte sociabilitatea, capacitatea de a media conflicte, păstrarea echilibrului în relaţie, înţelegerea necesităţii compromisului, adaptarea la ceilalţi fără pierderea propriei identităţi.

Dacă planeta mai lentă este în Capricorn, nativul duce lipsă de organizare, raţionalism, logică, simţul datoriei, hărnicie.

Dacă planeta mai lentă este în Berbec, nativul are nevoie de mai mult curaj, iniţiativă, hotărâre, energie, sport, muncă fizică.

Dacă planeta mai lentă este în Rac nativul trebuie să fie mai atent la nevoile celorlalţi, la felul în care i-ar putea susţine, ajuta, încuraja pe cei din jur.

În general recunoaştem că o persoană a eşuat în dezvoltarea calităţilor planetei mai lente atunci când manifestă negativ ambele zodii (/planete) şi recunoaştem că a depăşit problemele cu succes atunci când ambele zodii (/planete) se manifestă pozitiv.

Defectele

Problemele pe care le aduce planeta mai lentă în Balanţă sunt nehotărârea, influenţabilitatea, lipsa de caracter, lipsa de personalitate, lipsa de voinţă, distrugând planurile Capricornului sau zădărnicind iniţiativele Berbecului sau nereuşind să aibă grijă de ceilalţi.

Planeta mai lentă în Capricorn aduce critică, răceală, insensibilitate, duritate, însingurare, idei fixe, comportament inflexibil, distrugând relaţiile bune pe care Balanţa vrea să le creeze.

Planeta mai lentă în Berbec aduce agresivitate, certuri, impulsivitate, astfel încât chiar dacă reuşim să facem pe plac celorlalţi şi să creăm relaţii bune, ulterior vor ieşi la iveală conflictele şi diferenţele de opinie.

Planeta mai lentă în Rac aduce nehotărâre, instabilitate, influenţabilitate, depresie, melancolie, defetism, ceea ce duce la inconstanţă şi imposibilitatea de a concretiza relaţii bune cu ceilalţi.

În general dacă planeta mai lentă este importantă în astrogramă, nativul are tendinţa să îşi rezolve problemele singur, mult mai uşor. Dacă planeta mai rapidă este importantă în astrogramă, nativul va învăţa foarte greu şi după multe eşecuri ce trebuie să facă şi va beneficia cel mai mult de sfatul unui astrolog. Dacă ambele planete sunt importante, conflictul dintre cele două planete şi felul în care va fi rezolvat va marca puternic destinul nativului.

Vezi şi articolul despre Scorpion – Zodia Scorpionului şi aspectele negative

3 răspunsuri la „Aspecte negative pe Balanţă

 1. otilia 3 februarie 2014 la 21:48

  Care este diferenta dintre cuadratura inferioara si cuadratura superioara?

 2. GL GL 29 aprilie 2017 la 12:43

  Dar Saturn pe casa 1, în Berbec, tot un aspect negativ este?

  • astrolaborator 30 aprilie 2017 la 20:30

   Prin „aspecte negative pe Balanta” se face referire la relatia dintre doua Planete dintre care una este in Balanta iar cealalta Planeta se afla in Cuadratura sau Opozitie (in Berbec, Rac sau Capricorn).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: