Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Ghidul începătorului: Cum să citim o carte de astrologie


Carte de astrologie

Carte de astrologie

Metoda cea mai neproductivă de a citi o carte de astrologie este cea liniară sau de la început până la sfârşit. Cu siguranţă este necesară parcurgerea cărţii, dar din punct de vedere didactic nu se leagă nimic de noi.

Cel mai bine este să luăm o astrogramă, propria astrogramă sau a unei persoane pe care o cunoaştem, şi să încercăm să realizăm în scris interpretarea pe baza cărţii. În felul acesta din carte ne vom lega doar de informaţiile care ne interesează.

După aceea trebuie să ne întrebăm ce din interpretarea astrogramei corespunde realităţii şi ce nu. Iar în privinţa lucrurilor care nu corespund trebuie să căutăm în carte explicaţii. Erori de interpretare pot să apară din faptul că am considerat o planetă nesemnificativă la fel de influentă ca şi o planetă importantă. Sau am aplicat greşit o idee generală la un caz concret. Sau am dat prea multe detalii despre un aspect şi prea puţine despre un alt aspect.

O altă metodă didactică de abordare a unei cărţi este centrarea studiului pe exemplele de astrograme din carte. Exemplele concrete ne ajută să înţelegem mai bine teoriile decât simpla lor enunţare.

O carte de astrologie poate să conţină şi informaţii neinteresante pentru noi, de aceea poate fi mai productiv la început să trecem direct la ceea ce ne interesează, iar ulterior, când facem aprofundarea cărţii, să citim şi acele părţi.

Cel mai mult vom învăţa din cărţile care ne plac. O carte poate fi foarte bună, dar dacă nu ne place, până la urmă o să abandonăm şi cartea şi astrologia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: