Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Eclipsele în astrologie


Eclipsa de Soare

Eclipsa de Soare

Eclipsele sunt cazuri speciale de Lună Nouă şi Lună Plină. Atunci când unul din aceste fenomene se produce pe Nodurile Lunare avem o Eclipsă. La Lună Nouă avem Eclipsă de Soare iar la Lună Plină avem Eclipsă de Lună. Astfel eclipsele se produc o dată la şase luni, când Soarele este în conjuncţie cu Nodurile Lunare,  dar sunt vizibile doar în diferite părţi ale lumii şi nu sunt întotdeauna totale.

Puţină istorie

Eclipsele au jucat un rol important în astrologia antică. Eclipsele sunt menţionate încă din primul document scris despre astrologie – tabletele mesopotamiene „Enuma Anu Enlil„, în traducere „În zilele lui Anu şi Enlil”. Babilonienii credeau că zeii comunică cu oameni prin intermediul stelelor şi că fenomenele cereşti foarte rare prevesteau ceva important. Se credea că Eclipsele de Lună aduc moarte sau pierderea unei bătălii.

Tăbliţă din Enuma Anu Enlil

Tăbliţă din Enuma Anu Enlil

Chiar şi evreii credeau că Eclipsele prevestesc evenimente importante (aceste credinţe au fost preluate după exilul babilonian). De exemplu în cartea Ioel din Vechiul Testament, 22:31, se vorbeşte despre Eclipsă ca şi semn prevestitor: „Soarele se va preface în întuneric, şi Luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua cea mare”. În mod evident aici se pomenesc atât Eclipsa de Soare, cât şi cea de Lună.

Astfel, babilonienii considerau eclipsele ca şi semnale date de zei că urmează să judece un individ (pe atunci doar regele conta) sau o naţiune.

Interpretare

De-a lungul istoriei eclipsele au fost considerate în general malefice, prevestitoare de rău. Astrologia modernă se diferenţiază fundamental de astrologia tradiţională prin aceea că reinterpretează elementele malefice sau negative ca şi lecţii spirituale, oportunităţi pentru dezvoltarea sufletului, condiţie pentru progresul spiritual etc.

Nodurile Lunare

Nodurile Lunare se formează la intersecţia dintre traiectoria Soarelui şi a Lunii

Astfel, Eclipsele adesea prevestesc sfârşitul a ceea ce este vechi, crize şi schimbări importante în viaţă în legătură cu Casele şi Planetele pe care cad. Schimbările sunt adesea necesare în viaţa noastră, doar că suntem incapabili să le realizăm iar Eclipsele ne forţează să distrugem vechiul pentru a crea posibilitatea unui nou început. La nivel personal Eclipsele au un impact mai profund când Soarele şi Luna fac conjuncţii cu planete din astrograma natală.

Eclipsele trebuie interpretate în relaţie cu Nodurile Lunare:

– Lună Nouă pe Nodul Nord este pozitivă şi înseamnă că ne vom pierde libertatea şi viaţa (evenimente exterioare sau persoane) ne va forţa să mergem în direcţia corectă.

– Luna Nouă pe Nodul Sud înseamnă că vom suferi o pierdere dureroasă legată de domeniul din astrogramă în care se formează conjuncţia, care ne va face să înţelegem că Nodul Sud nu este direcţia corectă.

– Lună Plină pe Nodurile Lunare: Pe de-o parte vom suferi pierderi legate de Nodul Sud, pe de altă parte viaţa ne va forţa să mergem spre Nodul Nord.

* Aici vorbim despre Soare, Lună şi Nodurile Lunare în Tranzit.

Se spune că influenţa unei Eclipse se întinde pe o perioadă de 6 luni, până când se formează o nouă Eclipsă.

Exemplu

Nodul Nord se află pe Casa a XII-a natală în conjuncţie cu Soarele. Nodul Sud se află pe Casa a VI-a natală în conjuncţie cu Luna.

Luna pe Nodul Sud pe Casa a VI-a natală arată că în probleme de serviciu ne bazăm mult sufleteşte pe suportul afectiv al celorlalţi sau că ne dorim ca prin munca noastră să îi îngrijim pe ceilalţi (Luna). Această tendinţă este în exces sau poate muncim prea mult (Casa VI). Dar rezultatele sunt nule.

Soarele pe Nodul Nord pe Casa a XII-a ne împinge să ne orientăm mai mult spre spiritualitate, spre probleme fundamentale cum ar fi sensul vieţi, spre meditaţie, reflexie, închidere în sine pentru a căuta răspunsuri, pentru a regăsi liniştea sufletească. Astfel putem suferi uşoare depresii, stări de melancolie care ne obligă să explorăm problemele spirituale. Sau cineva ne împinge în această direcţie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: