Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Ghidul începătorului – În ce direcţie se mişcă planetele


Planetele pe cer se misca în doua directii, una reala si alta aparenta.
Miscarea aparenta a planetelor este determinata de roatia Pamantului in jurul propriei sale axe. Astfel planetele merg de la Rasarit la Apus, de la Asc la MC si Desc. In astrograma putem observa ca de exemplu cand rasare Soarele el se afla la 15 grade Berbec si Casa a XII. La miezul aceleasi zile e la 15 Berbec pe MC si spre seara la 15 Berbec in Casa a VI-a.
Miscarea Soarelui in timpul zilei

Miscarea Soarelui in 24 ore. Soarele la rasarit este pe Asc. Urca treptat spre MC pe care il atinge pe la 12.30. Dupa aceea coboara treptat spre Desc, pe care il atinge la apus. Tot ceea ce este deasupra axei Asc-Desc reprezinta partea vizibila de cer.

Miscarea reala a planetelor este in sens invers. In astrograme devine evidenta aceasta miscare daca facem mai multe astrograme pentru mai multe zile, la aceeasi ora din zi. Sa zicem ca alegem miezul zilei cand Soarele e pe MC. Intr-o zi Soarele e la 15 grade Berbec pe MC. A doua zi e la 16 grade Berbec pe MC. In ziua urmatoare e la 17 grade Berbec pe MC. A patra zi e la 18 grade Berbec pe MC.
Soarele pe parcursul unui an

Soarele pe parcursul unui an: Soarele se afla in Tranzit. Asc are aici pozitia natala a unei persoane oarecare.

Astfel daca privim problema din punctul de vedere al orelor unei zile, atunci Soarele strabate Casele in directia Asc, MC, DESC in 24 de ore.
Daca privim problema din punctul de vedere al miscarii Soarelui in Zodii, atunci constatam ca Soarele inainteaza in directia Zodiilor Berbec, Taur, Gemeni etc. (de la Vest la Est) si le parcurge intr-un an.
Soarele in Tranzit: cand facem Tranzite se mentin Casele in aceeasi pozitie cu pozitia natala. Astfel sa zicem ca avem in astrograma natala MC la 16 grade Pesti si Soarele la 21 grade Pesti. La o luna dupa ce ne-am nascut Soarele in Tranzit va fi la 21 grade Berbec. Acest grad cade probabil undeva in Casa XI-a natala. Peste inca o luna Soarele in tranzit va fi la 21 grade Taur. Acest grad cade undeva in Casa XII-a natala.
Astfel din perspectiva aceasta a Tranzitelor, cand pastram aceleasi Case ca si in astrograma natala, planetele parcurg Casele in sens MC-ASC-FC sau Casa 1 – Casa 2 – Casa 3.
Ascendentul in Tranzit. Si Ascendentul parcurge zodiacul in aceeasi directie ca si planetele (Berbec, Taur, Gemeni etc.). Ascendentul parcurge Zodiacul in 24 ore.

Un răspuns la „Ghidul începătorului – În ce direcţie se mişcă planetele

  1. Veronica Stancu 21 martie 2013 la 10:34

    am descoperit astrolaborator doar acum. Consider că informaţiile şi interpretările sunt competente şi pe înţelesul celor neiniţiaţi.
    Vă mullumesc !
    Aştept şi comentarii viitoare, poate chiar din astrogramele personalităţilor români.
    V.S

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: