Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Planetele la Gradul 29


Gradul 29 din astrogramă este unul karmic şi indică probleme nerezolvate din alte existenţe pe care nu le mai putem amâna. Amânarea acţionării în direcţia planetei respective şi a Casei în care se află aduce imediat consecinţe negative în viaţa nativului.

O caracteristică tipică a planetelor aflate la acest grad este aceea că creează nativului senzaţia de urgenţă, necesitate imperativă de a acţiona imediat în direcţia planetei. Adesea nativul realizează analize complexe şi sofisticate legate de planetă şi Casa în care se află, dar pentru că mereu amână să facă ceva concret până la urmă ajunge la acţiuni şi decizii grăbite, instinctive, luate pe moment. Astfel ajunge în situaţii foarte diferite de cele propuse iniţial. Pentru nativ aceasta reprezintă o oportunitate de a-şi extinde experienţele şi de a descoperi noi direcţii de orientare.

De exemplu Jupiter în Leu la 29 grade şi în Casa a II-a arată un nativ cu teorii foarte sofisticate legate de bani, finanţe, afaceri şi legate de cum să te îmbogăţeşti, să acumulezi capital etc., dar când vine vorba să cheltuiască banii sau să încheie o afacere, acţionează complet orbeşte, chiar în contra propriilor sale teorii. Aproape că devine un simplu oportunist.

Dacă planeta aflată la gradul 29 primeşte doar aspecte benefice, este necesar doar să mergem în direcţia planetei respective pentru a rezolva problemele. Dacă planeta respectivă primeşte aspecte malefice, se indică necesitatea de a rezolva acele aspecte.

De exemplu Jupiter în Leu la 29 grade şi în Casa a II-a în cuadratură cu Neptun: nativul îşi face tot felul de iluzii legate de bani, acumulare de capital, dezvoltarea unei afaceri etc. şi are mari aşteptări legate de cum vor evolua lucrurile. Însă pentru că îi este teamă de eşec nu face niciodată nimic, preferă să stea la distanţă şi să aştepte până când apare situaţia ideală. Pe de altă parte nativul simte urgent necesitatea de a face ceva, de a acţiona, îi este foarte greu să amâne lucrurile, pot să apară chiar probleme financiare. Cuadratura rezolvată în sens pozitiv înseamnă să meargă în direcţia banilor, afacerilor, extinderii surselor de venit chiar până la sacrificiu. Cuadratura nerezolvată înseamnă să meargă în direcţia banilor, chiar să investească pentru a porni o afacere, dar după ce dă de greu, după ce constată că lucrurile nu sunt aşa cum a sperat, să prefere să se retragă, să renunţe, să se dea bătut.

Iată mai jos semnificaţia generală a planetelor la gradul 29:

Soare: există un sentiment de urgenţă al nativului de a fi mai mult el însuşi, de a se centra mai mult pe propria persoană, individualitate. Pot exista probleme cu tatăl sau cu o autoritate.

Lună: există un sentiment de urgenţă al nativului de a fi în contact cu propriile emoţii, mama, propriul trecut, viaţa sufletească, rădăcinile, de a-şi exprima emoţiile, de a avea copii. Pot exista probleme în legătură cu mama, copiii sau familia în general.

Mercur: există un sentiment de urgenţă al nativului legat de comunicare, de a se face înţeles, de a studia ceva sau chiar de a merge undeva. Pot exista probleme în relaţie cu fraţii sau vecinii.

Venus: există un sentiment de urgenţă al nativului de a căuta împlinirea în viaţa afectivă, în dragoste, de a se distra mai mult sau de a fi mai mult plăcut, de a avea o viaţă socială mai bogată. Pot exista probleme în dragoste.

Marte: există un sentiment de urgenţă al nativului de a se afirma, de a lua iniţiativa, de a se impune. Pot exista probleme cu băraţii.

Jupiter: există un sentiment de urgenţă al nativului de a acumula mai multe experienţe, de a se extinde, de a învăţa mai mult, de a se dedica unui studiu spiritual de a deveni mai înţelept. Pot exista probleme cu preoţii, unchii sau cu persoanele care ne sfătuiesc.

Saturn: există un sentiment de urgenţă al nativului de a face lucrurile bine, perfect, de a fi autocritic, responsabil, matur. Pot exista probleme cu autorităţile, cu bunicii.

Uranus: există un sentiment de urgenţă al nativului de a se deschide spre nou, de a face o schimbare, de a se integra mai bine în societate. Pot exista probleme în relaţiile cu prietenii.

Neptun: există un sentiment de urgenţă al nativului de a se deschide spre religie, vise, idealuri, lumea spirituală, natură, viaţa interioară.

Pluton: există un sentiment de urgenţă al nativului de a realiza o transformare profundă, de a realiza ceva ce trebuie chiar dacă nu-i place, de a-şi depăşi barierele psihologice, de a fi mai ambiţios, de a se ridica deasupra dorinţelor.

4 răspunsuri la „Planetele la Gradul 29

 1. Ivan Mariana 16 septembrie 2013 la 18:52

  Buna seara,am citit articolul dv despre planetele la gr 29,eu am luna la gr,29 in fecioara casa 11. Daca puteti sa-mi spuneti si mie semnificatia. Luna face cuadratura cu marte in capricorn in casa 3 a in sagetator. Multumesc anticipat.

  • astrolaborator 20 septembrie 2013 la 05:59

   In general, intr-o cuadratura sau opozitie planeta mai rapida se manifesta pozitiv iar planeta mai lenta se manifesta negativ. Luna fiind la gradul 29, aici avem un caz in care ambele planete se manifesta negativ, astfel incat trebuie depuse eforturi pentru a exprima pozitiv atat o planeta, cat si cealalta.

   Se constata in general ca o planeta aflata intre doua zodii se manifesta in viata nativului cand intr-o zodie, cand in cealalta.

   Luna fiind la gradul 29 exista un blocaj, o neimplinire legata de mama, copii, familie, viata sufleteasca, trecut. Exista o mare dificultate in a ne deschide in aceste directii. Ne dorim sa facem ceva, dar nu putem, ceva ne blocheaza – lipsa de experienta, teama, neincrederea in ceilalti etc. Aici intervine si rolul fecioarei cu autocritica si inhibitia, perfectionismul. In acelasi timp simtim ca nu mai putem amana problema, ca trebuie sa facem ceva.

   Influentele acestea se manifesta si pe casa a XI-a, a prietenilor sau a implicarii active in viata sociala, in viata comunitatii din care facem parte. Si in aceste domenii simtim un blocaj si in acelasi timp un sentiment de urgenta ca trebuie sa facem ceva.

   Actiunea este necesara desi va exista multa imaturitate. Indelungile reflectii si teoriile foarte complexe nu pot inlocui experienta si maturitatea.

   Luna este afectata de marte, ceea ce inseamna cu nu se poate exprima pozitiv fara calitatile lui marte – initiativa, curaj, actiune.

   Marte fiind cuadratat de o planeta mai rapida, tendinta este de a pierde controlul asupra energiei planetare – apar fie comportamente lipsite de initiativa, fie exista un exces de dominare si agresivitate. Este recomandat sportul pentru a avea mai multa energie si vitalitate.

   Astfel in primul rand trebuie exprimat marte pozitiv. Dupa aceea, cu ajutorul lui marte trebuie mers in directia lunii.

   Acestea fiind spuse, trebuie vazut in ce masura interpretarea de mai sus are un corespondent in viata reala si in ce masura mergand in directiile indicate se obtine intr-adevar o imbunatatire a calitatii vietii.

   • Ivan Mariana 21 septembrie 2013 la 18:41

    Multumesc frumos pt. interpretari.Exact asa sunt cum ati descris.

    ________________________________

 2. Eugenia 23 octombrie 2016 la 18:44

  Va rog sa-mi spuneti cum se interpreteaza ASC la 29 grade TAUR….. Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: