Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Este Fecioara sensibila?


In continuare dorim sa dezbatem felul in care trebuie sa intelegem caracterisiticile unei zodii atunci cand interpretam o astrograma in opozitie cu felul in care sunt interpretate zodiile in cartile de zodiac.

Stelium in Fecioara

Stelium in Fecioara

In general a spune despre cineva ca nu este sensibil inseamna sa il acuzi de un defect, de o lipsa. La fel si in cartile de zodiac, nu se poate spune despre cineva ca nu este sensibil, decat daca are o problema, daca nu isi exprima pozitiv zodia.

Dar pentru noi astrologii problema se pune mult mai radical deoarece vrem sa facem o analiza mult mai in detaliu. Nu analizam un grup de oameni ci analizam o singura persoana, despre care trebuie sa spunem daca este sensibila sau nu, comunicativa sau nu etc. In acest context exista elemente care indica sensibilitatea si alte elemente care exclud sensibilitatea.

Astfel Luna, Neptun, Racul si Pestii dau dovada de sensibilitate, restul elementelor nu prea. S-ar putea ridica obiectia ca prea multe elemente astrologice indica sensibilitatea unei persoane si ca din cauza dispersarii foarte mari a acestor elemente in astrograma, rezulta caracteristici care se potrivesc la foarte multe persoane. Si asa este, avem in general caracteristici amestecate, cate putin din toate. Dar pentru ca setul de elemente este limitat, rezulta de aici ca exista si exceptii. Si la fel cum astfel de pozitii astrologice sunt rare, si persoanele insensibile sunt rare. Si tocmai exceptiile ne intereseaza pentru ca acolo se vede cel mai bine ce inseamna un simbol astrologic.

Astfel de situatii extreme au fost folosite foarte rodnic si in domeniul stiintei. De exemplu in medicina studiile asupra persoanelor care aveau lezata emisfera dreapta sau stanga a creierului au dus la intelegerea felului in care functioneaza cele doua emisfere si ce parti ale psihicului si ale corpului controleaza.

In astrologie de ex. putem simti cel mai bine cum se manifesta o zodie la persoanele care au cel putin patru planete acolo. Una e sa fii nascut intr-o zodie sau sa ai o planeta importanta intr-o zodie si alta e sa ai patru planete in zodia respectiva. Persoana in cauza nu se va putea abtine sa nu manifeste caracteristicile zodiei aflate in cauza.

Posibil caz de persoana insensibila

Posibil caz de persoana insensibila

Pentru studiul nostru legat de sensibilitatea unei persoane ne intereseaza interactiunea elementelor astrologice ale sensibilitatii cu elementele astrologice opuse care distrug sensibilitatea, adica acelea care dau raceala, cenzura vietii sufletesti, rationalizarea emotiilor. Aceste elemente astrologice sunt Saturn, Fecioara si Capricornul.

Astfel atunci cand intalnim o astrograma in care toate elementele sensibilitatii se intalnesc cu elementele rationalitatii, persoana este neobisnuit de rece emotional, distanta. De ex: Saturn este in Rac, Luna in Fecioara, Neptun in Capricorn iar in Pesti nu se afla nici o planeta.

In final raspunzand la intrebarea “Este Fecioara sensibila?”, raspunsul nostru este “Nu”, dar prin Fecioara nu trebuie sa se inteleaga nativi din Fecioara ci zodia Fecioarei din astrograma. Astfel Luna reprezinta mama, iar o Luna in Fecioara inseamna o mama mai rece, mai rationala, mai critica. Dar mama este reprezentata si de Rac si Casa a IV.

Cel mai bine putem intelege cat de sensibila sau rece este Fecioara la persoanele cu stelium in aceasta zodie (cel putin patru planete).

In concluzie, trebuie sa interpretam simbolurile astrologice in mod radical, exclusivist. De exemplu, chiar daca toti oamenii comunica, doar zodiile de aer reprezinta comunicarea. Si atunci ne intrebam pe buna dreptate cum comunica de ex. zodiile de foc. Raspunsul este simplu: nu comunica ci comanda, seduc sau conving. Sau daca privim Racul, el nu comunica, ci retraieste evenimente din trecut (nu intamplator repeta aceleasi povesti de fiecare data cand are ocazia). In cel mai fericit caz putem spune ca Racul comunica emotii, dar aceasta este deja poveste, poezie, literatura.

Reclame

Un răspuns la „Este Fecioara sensibila?

  1. beatrice 3 August 2013 la 10:19

    Intr-adevar , asa este… ” o Luna in Fecioara, inseamna o mama mai rece, mai rationala, mai critica…” – mama e Fecioara….si da , corespunde celor detaliate de dvs. mai sus. Intotdeauna am crezut ca m-ar fi tratat cu raceala …am avut momente in care pur si simplu ma gandeam ca face diferenta intre mine si celelalte surori….dar se pare ca e doar caracterul ei….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: