Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Spre Astrologie ca Ştiinţă


ŞtiinţaSe spune că Astrologia este o Ştiinţă Iniţiatică, dar este greu să vorbim despre asemenea lucruri atât de îndepărtate de concret. Dacă am continua discuţiile în această direcţie, până la urmă am ajunge la subiecte ca şi dezvoltarea spirituală sau trezirea unor capacităţi supra-naturale latente şi ne-am îndepărta mult de studiul ştiinţific propriu-zis.

Astrologia este la ora actuală o pseudoştiinţă. S-au făcut studii ştiinţifice disparate, dar nu există un efort unitar. În acelaşi timp dacă privim spre astrologi care doresc să-şi demonstreze disciplina ca fiind una ştiinţifică, găsim puţină deschidere spre Teoria Cunoaşterii sau principiile de bază ale unei cercetări ştiinţifice.

Astfel că, pentru a demonstra ştiinţificitatea Astrologiei nu avem nevoie de astrologi excepţional de buni care să uimească cu previziunile lor pe toţi cei cu care intră în contact. Avem nevoie de oameni care să fie familiari atât cu principiile studiului ştiinţific (Teoria Cunoaşterii sau Epistemologie, Logica Demonstraţiei, Statistică), cât şi cu profunzimile Astrologiei.

Iar scopul unei asemenea cercetări ar trebui să fie demonstrarea asertaţiilor Astrologiei. Astfel încât Astrologia să treacă de la cunoaştere revelată la cunoaştere demonstrată. Aceasta înseamnă la a merge până la a demonstra cele mai fundamentale idei cum că Mercur reprezintă gândirea iar Venus iubirea.

Cuadratura Soare-Neptun

Cuadratura Soare-Neptun

Asemenea idei generale sunt foarte greu de demonstrat dar momentan se pot demonstra alte lucruri mai concrete. De ex., dacă un nativ are în astrograma natală Soarele în cuadratură cu Neptun, acesta va face o mică depresie la vârsta la care Neptun în Tranzit intră în opoziţie sau conjuncţie cu Soarele Natal.

Metoda cea mai simplă de a demonstra prin observaţii concrete paralelismul dintre astre şi individ este aceea de a analiza cazurile extreme / clinice, metodă aplicată de medicină şi psihologie de mult timp. De exemplu o persoană are toate planetele feminine (Luna, Venus, Neptun) în zodii care sugrumă sensibilitatea (Fecioară, Capricorn) sau în conjuncţie cu Saturn iar toate celelalte planete nu se află în zodii care amplifică sensibilitatea (Rac şi Peşti). La o astfel de persoană este uşor de ghicit negarea propriei sensibilităţi şi problemele care decurg de aici – răceală, duritate, oboseală, dureri de cap, lentoare, dificultăţi de concentrare, somn neodihnitor etc.

Din păcate în interpretarea astrogramei ne lovim de un obstacol greu de depăşit din partea comunităţii de astrologi: intuiţia. Când interpretăm un aspect astrologic, ne folosim de intuiţie iar foarte mulţi folosesc intuiţia într-un mod „ne-ştiinţific” sau mai exact ne-critic. Adică, alături de interpretarea „pur astrologică” mai adăugăm ceva de la noi, ceva ce simţim, ceva posibil adevărat, dar ceva ce nu rezultă din interpretarea astrologică a acelui aspect sau care, în cel mai fericit caz, este o interpretare forţată.

Sperăm ca viitorul să aducă mai multe eforturi unitare în a realiza studii ştiinţiice în sfera Astrologiei. Acestea ar aduce şi plusul de a cerne unele informaţii care pot fi înţelese greşit şi transmise mai departe ca adevărate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: