Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Intuiţia în interpretarea astrologică


Intuiţia joacă un rol foarte important în interpretarea astrologică, dar adesea o utilizăm în mod neclar, de unde rezultă o interpretare confuză şi chiar greşită.

Pentru a practica astrologia în mod obiectiv este necesar să raportăm constant interpretarea teoretică a astogramei la faptele vieţii. Descoperirea unor corespondenţe reale aduce cu sine încrederea în astrologie şi dezvoltarea unei înţelegeri a sensurilor simbolurilor care nu poate fi transmisă prin cărţi. Această intuiţie care leagă teoria de practică este cea pe care trebuie să o dezvoltăm.

De aceea este atât de important să studiem în profunzime propria astrogramă, pentru că este probabil singura astrogramă la care putem să găsim corespondenţe 100% cu faptele vieţii, inclusiv cu viaţa noastră interioară.

Există în general două obstacole în dezvoltarea corectă a intuiţiei – interpretarea teoretică a astrogramei şi găsirea corespondenţelor corecte.

Pentru a interpreta corect o astrogramă trebuie să ne raportăm la sensul strict / exclusivist al simbolurilor. De exemplu, doar Scorpionul, Pluton şi Casa a VIII-a reprezintă transformarea, crizele, doar Racul, Luna şi Casa a IV-a se referă la mamă şi familie. Etc. Este de asemenea important să identificăm corect planetele importante. Ele vor face referire la cele mai importante trăsături de caracter şi evenimente din viaţă.

Una dintre marile provocări pentru începători este să găsească legături corecte între interpretarea astrogramei şi faptele vieţii, iar pentru aceasta este nevoie să privim lucrurile în detaliu. Bunăoară, ştim că o persoană se pricepe la calculatoare, stă mult pe calculator şi o asociem imediat cu Uranus / Vărsător. Dar dacă încercăm să privim mai în detaliu, constatăm că petrece mult timp pe reţelele de socializare, creându-şi o personalitate dublă sau este dependentă de jocuri, trăind într-o lume paralelă. Şi deja nu o mai asociem cu Uranus / Vărsător ci cu Neptun / Peşti.

Dezvoltând intuiţia putem să ajungem în punctul în care ne uităm pe o astrogramă, facem o interpretare de 5 minute şi persoana să spună „mi-ai spus toată viaţa” sau „m-ai citit ca pe o carte deschisă”. Acesta este desigur un ideal, dar cum putem fi astrologi buni cu adevărat dacă nu suntem stăpâni ai interpretării?

Există şi intuiţia clarvăzătoare, care este mai degrabă în strânsă legătură cu cunoaşterea de sine şi este mult mai greu de dezvoltat. Paracelsus pomeneşte despre o asemenea intuiţie în legătură cu astrologia atunci când spune că doar privind la om, trebuie să-i vedem astrograma.

Un răspuns la „Intuiţia în interpretarea astrologică

  1. Pingback:Astrologia şi Cunoaşterea de Sine | Astrolaborator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: