Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Astrologie şi religie


Astrologie şi religie

Astrologia dă sfaturi personalizate în timp ce religia dă sfaturi generale.

Religia şi alte sisteme morale, filosofice, psihologice şi esoterice dau indicaţii generale despre cum ar trebui să ne ducem viaţa şi despre ce e rău şi ce e bine. Noi ca şi Astrologi ar trebui să fim mult mai neutri, mai precauţi şi să ne centrăm în primul rând pe indicaţiile pe care le dă Astrograma.

De exemplu, cuiva care are Nodul Sud în Peşti nu putem să îi spunem „să fie bun”. Nativul efectiv suferă de exces de bunătate, ceilalţi profitând de naivitatea sa. Excesul poate merge şi până la a favoriza acţiuni imorale: ajută pe cineva să copieze la examen sau pe altcineva să îşi înşele soţul/soţia. Direcţia potrivită este reprezentată mai degrabă de Nodul Nord în Fecioară: trebuie să fie critic cu sine însuşi şi cu ceilalţi. Pentru mai multe detalii despre cum trebuie să interpretăm Nodurile Lunare vezi https://astrolaborator.wordpress.com/?s=nodul+sud.

Un alt exemplu. Nu putem să-i spunem „să gândească pozitiv” cuiva care are Pluton în Scorpion în Cuadratură cu Soarele în Vărsător. Nativul va încerca să-i manipuleze în mod egoist pe ceilalţi cu gândirea sa pozitivă. Problema la cuadraturi şi opoziţii este că nativul are defectele planetei mai lente iar acest fapt subminează calităţile planetei mai rapide. Soluţia este de a face un efort personal de a exprima pozitiv planeta mai lentă. Pentru exemplul dat persoana are defectele lui Pluton în Scorpion: manipulare, egoism, răzbunare, comportament instinctiv etc. Iar efortul trebuie să meargă în direcţia depăşirii acestor defecte şi a exprimării pozitive a discreţiei, precauţiei, voinţei, puterii de transformare, renunţării la idei fixe şi dorinţe obsesive.

Practic orice sfat are un contra-sfat şi depinde de Astrograma fiecăruia pentru a indica direcţia în care persoana trebuie să se îndrepte. Nu trebuie să se înţeleagă că acea persoană ar trebui să fie rea sau să gândească negativist, ci că în primul rând trebuie să rezolve aspectele negative din Astrogramă. Dacă nu va rezolva acele aspecte, se va afla în faţa eşecului chiar dacă a urmat cu perseverenţă învăţăturile spirituale. (Uneori, tocmai pentru că a urmat un anumit drum spiritual, nativul poate ajunge într-o situaţie dificilă.)

Astfel, Astrologia este mult mai practică decât sfaturile generale oferite de oricare sistem spiritual. Şi cu siguranţă nu ştim ce este cel mai bine pentru nativ din punct de vedere spiritual, dar putem să întrezărim care este drumul care va duce într-acolo.

Nu dorim prin aceasta să spunem că Astrologia poate înlocui Religia, ci că ele trebuie menţinute separat.

Un răspuns la „Astrologie şi religie

  1. Elena 31 ianuarie 2014 la 21:32

    Foarte frumos scris, felicitari si va multumesc ca puteti sa ne impartasiti din minunata stiinta a astrologiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: