Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Planetele în Zodii nefavorabile


Atunci când o Planetă se află într-o Zodie nefavorabilă ea acţionează în continuare după natura ei chiar dacă rezultatele nu sunt neapărat concludente sau pozitive. Adesea persoana trebuie să treacă printr-o transformare legată de defectele Zodiei pentru ca în final să reuşească să exprime pozitiv calităţile Planetei.

Venus în Fecioară: Venus reprezintă jocul, plăcerile, distracţiile, dragostea. În Fecioară toate acestea se raţionalizează, se responsabilizează în mod excesiv. Astfel nativul îşi poate nega unele plăceri; se poate simţi timid, inhibat, inconfortabil în anumite contexte sociale; preferă jocurile şi distracţiile raţionale (cum ar fi şahul) care nu aduc neaparat relaxare. În dragoste nativul este foarte exigent, se critică pe sine însuşi, devenind inhibat, timid şi critică şi persoana iubită sau potenţialii pretendenţi, respingându-i involuntar, însingurându-se.

Astfel nativul trebuie să depăşească anumite caracteristici ale Fecioarei care nu sunt potrivite pentru Venus şi să fie mai puţin critic şi mai puţin raţional.

Vezi şi articolul „Venus şi fericirea în dragoste” – https://astrolaborator.wordpress.com/2012/06/09/venus-si-fericirea-in-dragoste/

Marte în Peşti: Marte reprezintă dorinţele noastre iar în Zodia Peştilor putem vorbi despre o dorinţă puternică de a-i ajuta pe ceilalţi. Există o empatizare foarte puternică cu cei nedreptăţiţi de soartă şi o nevoie interioară de a lupta pentru ei, de a-i ajuta, de a-i conduce spre rezolvarea problemelor. Dorinta ajunge sa devină dominare a celuilalt, conflict pentru propriul lui bine. În ultimă instanţă cel nevoiaş se revoltă şi fuge de nativ.

Această poziţie scade foarte mult energia. Nativul are multă energie emoţională, energie de empatizare şi de a lupta pentru cauze pierdute, dar pentru că energia este strict dependentă de emoţii, aceasta este fluctuantă şi inutilizabilă în alte contexte.

În acest caz trebuie depăşite defectele Peştilor cum ar fi empatizarea automată cu oricine, credulitatea, autocompătimirea, sacrificiul necondiţionat pentru oricine etc.

Vezi şi o descriere a lui Marte în toate Zodiile: https://astrolaborator.wordpress.com/2011/03/17/marte-in-zodii/

Pluton în Balanţă: Pluton reprezintă instinctele noastre, tendinţele incontrolabile, atât de naturale încât nu le observăm, inconştientul. În Balanţă există o dependenţă de ceilalţi, o nevoie instinctivă de a fi plăcut şi de a face pe plac celorlalţi. Astfel de caracteristici pot să meargă până la linguşire, negarea propriei personalităţi/individualităţi şi falsitate, totul pentru relaţii cât mai bune cu ceilalţi.

Nativul se transformă pentru ca relaţia să prospere, lasă de la el, acceptă să îşi piardă propria identitate, însă în realitate este paralizat de teama de coflict, fără a mai menţiona că transformarea este superficială, de suprafaţă sau că detaşarea de sine este temporară.

Nativul ajunge în final să fie sclavul celorlalţi, răspunzând mereu cu da şi  făcând plin de bucurie lucruri care nu îi plac. Ajunge de asemenea să fie prins în conflicte care nu îl interesează, să facă pe plac ambilor adversari pentru că în realitate nu îl interesează nici o tabără, el vrea doar să fie plăcut şi să facă pe plac celorlalţi.

Aici Pluton nu poate aduce nici un fel de transformare reală până când nu sunt rezolvate defectele Balanţei.

Vezi şi o descriere a lui Pluton în toate Zodiile: https://astrolaborator.wordpress.com/2012/04/25/pluton-in-zodii/

Atunci când interpretăm o Planetă într-o Zodie nefavorabilă trebuie să ţinem cont şi de alte elemente din Astrogramă pentru că de multe ori o Astrogramă conţine elemente contradictorii. În general va ieşi mai mult în evidenţă Planeta mai importantă (https://astrolaborator.wordpress.com/2012/05/13/planetele-importante-in-astrograma/). Dacă ambele Planete care dau tendinţe contradictorii sunt importante, atunci pur şi simplu nativul este contradictoriu – în unele situaţii este într-un fel iar în alte situaţii este complet opus.

Trebuie să ţinem cont şi de Aspectele pe care le formează o Planetă. Aspectele Negative accentuează problemele în timp ce aspectele pozitive le diminuează.

În Astrologia Medicală se consideră că organul reprezentat de Planetă este afectat. Problema de sănătate este uşoară sau mare în funcţie de Aspectele Planetei.

3 răspunsuri la „Planetele în Zodii nefavorabile

  1. GL GL 29 aprilie 2017 la 12:36

    Dar Saturn în Berbec, în casa 1?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: