Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Cum să facem față lui Lilith


LilithLilith are o faimă sinistră atât în Astrologie, cât și în Mitologie și este spaima multor învățăcei. Într-adevăr, în viața reală întâlnim situații în care Lilith Natal sau în Tranzit scoate tot ce e mai rău din Nativ și mai mult decât atât, greșelile făcute lasă urme greu de șters ani de-a rândul. Ce putem face împotriva lui Lilith?

În primul rând trebuie să înțelegem că Lilith nu este o Planetă și de aceea influența ei nu poate fi de aceeași natură. Mai degrabă apar momente în care suntem încercați, scurte și intense după care urmează o perioadă în care nu mai acționează. Lilith este prezentă în viața noastră în puține momente, dar dacă în unul din acele momente ne lăsăm purtați de influența ei, consecințele sunt extrem de neplăcute și de durată, atât în legătură cu starea noastră sufletească, cât și în legătură cu relațiile noastre.

În al doilea rând este foarte important să identificăm acele momente în care ne aflăm sub influența lui Lilith și să nu acționăm, să amânăm decizia finală, să căutăm mai multe informații înainte de a face ceva sau să găsim soluții alternative care ne scot din criză. De cele mai multe ori situația e de așa natură încât suntem foarte siguri de pericolul care ne paște, de situația critică sau gravă în care ne aflăm dar ulterior, în maxim 24 de ore, apar noi informații, se schimbă circumstanțele și ne dăm seama că totul a trecut. Rămân doar consecințele reacțiilor noastre în cazul în care ne-am ieșit din fire și am avut un comportament nepotrivit.

Momentele în care ne aflăm sub influența lui Lilith se caracterizează prin crize emoționale intense, atât de răvășitoare încât scot tot ce e mai rău din noi, devenim distructivi și auto-distructivi, suntem deschiși răului. Acestea se pot datora unei nedreptăți aparente, unei vești proaste care ulterior nu se mai confirmă, unei vulnerabilității sufletești pusă la încercare.

Cu Lilith în Zodii de Pământ avem foarte multe fixuri mentale, în Zodii de Apă vulnerabilități emoționale, în Zodii de Aer probleme relaționale iar în Zodii de Foc orgolii imposibil de atins.

16 răspunsuri la „Cum să facem față lui Lilith

 1. Ivan Mariana 3 februarie 2015 la 08:20

  Buna ziua,multumesc pt. articolul dv.a venit la timp sa lamureasca niste lucruri.Nepotica mea care s-a nascut de curand are evident lilith in fecioara si in casa 4 a.Din pacate lilith face opozitie cu neptun din c10.Lilith mai face cuadratura cu saturn din c7.Daca m-ati putea putin lamuri putin aici cu privire la interpretare.Multumesc anticipat.

 2. astrolaborator 21 februarie 2015 la 07:47

  Lilith pe Casa IV aduce crize si neplaceri legate de familie, casa, relatia cu mama. In situatiile de criza devine hiper-rationala, hiper-critica, inchisa, rece, distanta, insensibila.

  Opozitia pe Neptun poate insemna respingerea autoritatii religioase sau a oricarei forme de autoritati care se afla sub influenta lui Neptun: seful unei firme de IT, managerul unui ONG etc. Opozitia pe Neptun poate aduce experiente negative in relatie cu lumea spirituala.

  Saturn pe Casa VII aduce dificultati de relationare, de a colabora cu altii, inclusiv de a avea o casnicie fericita. In functie de aspectele lui Saturn isi va asuma lipsurile si le va combate prin responsabilitate sau va fi de o iresponsabilitate batatoare la ochi. Cuadratura cu Lilith adauga o greutate in plus. In momentele de criza poate sa respinga agresiv partenerii, colaboratorii.

  Lilith este ambivalenta si da obsesii sau respingeri puternice. Astfel ca s-ar putea si sa fie obsesie de spiritualitate sau nevoia bolnavicioasa de colaborare sau casatorie.

  In general la copiii sub 7 ani nu se manifesta Lilith (decat daca aceasta interactioneaza cu Luna, Rac sau Casa IV). Tot ceea ce tine de viata sufleteasca ne influenteaza pe masura ce se formeaza personalitatea. Educatia cea mai potrivita este reprezentata de povestile in care eroii reusesc cu acele idei de care nativii au nevoie in viata. Simplul discurs moralizator are in general efectul invers.

 3. Gabriela Lavinia 12 aprilie 2015 la 17:11

  Ce semnifică Lilith in Taur, Casa a doua? vă mulțumesc mult

 4. Mihaela Diana 19 martie 2016 la 19:39

  As vrea sa-mi spuneti,daca puteti,in legatura cu Lilith-ul din tema mea.De mica am avut un sentiment puternic IMPOTRIVA mamei.O ura inexplicabila.Nu am recunoscut si nu vreau sa recunosc nici eu asta,dar o simt in interiorul meu atat de puternic.Nu vreau sa recunosc pentru ca nu reusesc sa-mi explic ura asta.
  Lilith-ul meu e pozitionat in casa 4,conjunct cu Fundul Cerului,in Varsator,in careu cu Luna.Aici se mai afla si Saturn,retrograd.Am avut o copilarie f nefericita.Il mai am si pe Pluto-n casa 1,tot retrograd.
  Cum sa ma port cu ura asta??Nu am liniste..DE CE O URASC PE MAMA?Pe cuvant ca nu mai rezist,vreau un rapuns,o explicatie.Ce e in neregula cu mine?De mica nu m-am putut apropia de ea,eram la gradinita,aveam 4-5 ani…
  Cum s-ar traduce Lilith conjunc Fundul Cerului si Lilith in Varsator?Multumesc!

  • astrolaborator 20 martie 2016 la 14:08

   Lilith pe Varsator da obsesii/fixuri legate de adevar si dreptate care duc la conflicte cu cei care gandesc diferit. Pe de alta parte duc la intovarasiri cu persoane care amplifica astfel de tendinte negative. De asemenea, poate indica nevoia de libertate absoluta si reactii agresive la orice fel de restrictionare sau impunere de reguli. Lipsa de empatie si ura fata de cei mai putin inteligenti, subdezvoltati sau cu o gandire retrograda poate atinge cote halucinante.
   Casa a IV-a reprezinta familia si radacinile, deci problema este legata in special de familie, mama. Ar fi interesant de studiat daca este vorba mai degraba despre o karma familiala decat personala, adica daca exista si alti membrii ai familiei care au avut probleme similare in copilarie cu parintii lor (daca o persoana are probleme nerezolvate cu parintii, va repete acelasi tipar cu proprii copii).
   Cuadraturile si opozitiile cu Lilith toarna gaz pe foc. Cuadratura cu Luna aduce o accentuare a relationarii problemelor cu familia/mama. Daca Luna este in Taur, poate ca una din cauze este felul de a fi traditionalist, supus normelor sociale al mamei. Luna in Scorpion da o mama manipulatoare, dominatoare sau gigi-contra, care poate face copilaria dificila.
   O alta accentuare karmica legata de familie este Saturn Retrograd pe Casa a IV-a. Este o pozitie specifica persoanelor care nu au o copilarie fericita. Poate indica o trauma emotionala legata de familie din viata trecuta (parinti neglijenti sau divortati) si tendinta in prezent de a bloca relatiile cu membrii familiei. Pe Zodia Varsatorului poate arata un fel de a fi dintr-o viata anterioara prea non-conformist si revolutionar pe care parintii nu l-au inteles, l-au respins.
   Pentru o asemenea situatie astrala cred ca este nevoie si de un fel de vindecare emotionala care poate veni prin interesul pentru psihologie sau religie (cea mai buna cale este cea care da rezultate).

 5. Adriana 2 iulie 2016 la 19:48

  interesant ce poate acest lilith. Oare ce explicatii si situatii poate da soare conjunct cu lilith, cite grade exista nu a gasit altundeva decit peste soare, in casa I si evident in rac. Asta este bafta mea, multumesc, abia astept o parere competenta.

  • astrolaborator 12 iulie 2016 la 20:45

   Trebuie avut in vedere ca acest blog nu este sustinut de astrologi de profesie si ca este nevoie de un ochi critic pentru a verifica daca intr-adevar interpretarile corespund cu realitatea.

   Lilith in Rac creeaza o vulnerabilitate emotionala deosebit de mare. Aceasta poate fi legata de copilarie, relatia cu mama sau cu familia, relatia cu copiii. In conjunctie cu Soarele se accentueaza foarte mult intensitatea crizelor iar tentatia de a considera emotiile negative ca fiind reale este foarte mare.

   Poate exista o tentatie foarte mare de a nega ceea ce este rational, de bun simt, teama de a deveni hiper-rational sau hiper-lucid.

   Conjunctia cu Soarele pe Casa I indica posibilitatea ca si personalitatea noastra sa fie afectata si sa ajungem sa ne identificam fie cu o persoana extrem de puternica si dominatoare emotional / sexual, fie cu o persoana extrem de vulnerabila si de influentabila, pana la imbolnavire.

   Pentru Rac vulnerabilitatea cea mai mare este reprezentata de atasamentul emotional, dependenta. Fie exista o nevoie acuta de a fi patologic dependent de cineva, fie respingem orice posibilitate de apropiere emotionala.

   O alta problema pentru Rac este eterna revenire la trecut. Cu Lilith aici exista tendinta inconstienta de a amplifica si de a duce cu noi cat mai departe posibil traumele din trecut.

 6. Alya 9 august 2016 la 10:06

  Foarte interesante informatiile cu privire la Lilith! Eu am cateva carti de astrologie in format electronic, alte cateva tiparite si cu toate astea nu am gasit o interpretare a lui Lilith in astrograma mea. Eu am pe Lilith in pesti in casa a VIII-a. Aspectele pe care le face sunt:
  -un trigon cu nodul nord in scorpion in casa a IV-a
  -un trigon cu saturn in leu in casa a XII-a
  -un careu cu marte in gemeni in casa a XI-a

  In casa a VIII-a nu se afla decat Lilith. In casa a IV-a, in afara de nodul nord in scorpion, mai este Neptun in sagetator (foarte aproape de finalul casei) care face opozitie cu luna in gemeni in casa a XI-a. Luna este intr-o conjunctie mai larga (8 grade) cu Marte in gemeni (Marte face careul cu Lilith). Saturn in leu este singura planeta din casa a XII-a. Casa a XII-a are cuspida in rac. Cuspida casei a IV-a este in scorpion si Pluton se afla in casa a III-a conjunct cu Soarele (ambele in balanta). Pluton face doar aspecte pozitive (sextil cu Neptun si trigon cu Luna)

  Nu stiu daca la Lilith conteaza dispozitorul. Lilith fiind in pesti, am facut deja referire la pozitionarea lui Neptun care este guvernatorul modern al pestilor. Pentru ca pestii traditional sunt guvernati de Jupiter, am sa scriu putin si despre acesta. Jupiter este in casa a IX-a in berbec, este retrograd si se afla in opozitie cu Mercur retrograd din casa a III-a, in trigon cu Venus in leu in casa intai, in sextil cu Marte din casa a XI-a si un sextil mai larg cu Luna (6 orbi) pe care nu toti astrologii il iau in considerare.

  Am scris toate aceste informatii in speranta ca detaliile vor fi de folos in cazul in care ma puteti ajuta cu o parere cu privire la Lilith in astrograma mea. Aveti multe informatii foarte bune pe acest blog si interpretari de astrograme facute la modul profesionist. Felicitari pentru informatiile de calitate si mult succes in continuare.:)
  Va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune.
  Alya

  P.S. Mentionez ca am citit interpretari generale ale Lunii negre in pesti si nu m-am regasit. Legat de aspectele pe care le face, nu sunt decat foarte putine explicatii si acelea foarte generale si sarace in continut.

 7. yanalarson 26 august 2018 la 01:05

  Am Lilith in Leu in casa VIII conjunct (1 grad) cu Nodul Nord in Leu si cu Uranus in Leu -guvernator Nod Sud (2 grade). Am cautat peste tot o interpretare pentru aceste aspecte, insa nu am gasit nimic pe internet.
  Ma puteti ajuta cu o interpretare pentru Lilith conjunct cu Nodul Nord dar si pentru Nodul Nord conjunct cu guvernator Nodul Sud. Multumesc mult!

  • astrolaborator 26 august 2018 la 07:29

   Urmarind tranzitele Lunii peste Nodul Nord se poate observa direct, in viata reala, ce inseamna defapt aceasta combinatie astrologica.

   Strict teoretic: Elementele astrologice pe Nodul Nord ne iau liberul arbitru si ne forteaza sa mergem spre Nodul Nord. Lilith pe Nodul Nord il duce pe nativ prin foarte multe situatii critice, de viata si de moarte sau la limita maxima de rezistenta psihica. Poate fi vorba despre boli, accidente, nedreptati sociale etc. Aspectul de criza si transformare este amplificat de Casa VIII. Lilith pe Leu aduce lovituri continue date orgoliului sau lovituri din partea unor persoane imposibil de orgolioase. Orice afirmare a propriei vointe sau personalitati in stilul Leului atrage situatii de criza si tensiune.

   Guvernatorul Nodului Sud pe Nodul Nord accentueaza si el necesitatea de a merge spre Nodul Nord.

   Nodul Nord in Leu si in Casa a VIII se refera la o afirmare a propriei creativitati, capacitati de decizie si lider (Leu) din umbra, de pe locul doi, din lateral (Casa VIII).

 8. Myra 24 aprilie 2019 la 02:21

  Interesant!din ce am citit aici, cel sau cea care a dat explicatiile din comentarii este un bun cunoscator al astrologiei!Felicitari.!!!!M-a pasionat astrologia din adolescenta.Mi s-a parut un domeniu fascinant.Am studiat ,dar nu am aprofundat aceasta stiinta minunata,care pentru mine este un fel de bucurie,un loc unde imi dobandesc libertatea launtrica.Caracteristicile sub care m-am nascut sunt: anul iepurelui de lemn, soarele in leu 22 grade ,cu ascendent sagetator 11 grade, neptun conjunct luna,sagetator,9 grade, in casa a 12,foarte aproape de ascendent,Jupiter,guvernatorul ascendentului,se afla la la nastere la 24 grade berbec. retorgrad ,conjunct cu kiron ;la,28 grade berbec.,trigon cu soarele natal in casa a VIII a.Lilitul natal este la 16 grade pesti,in casa a 3a(a VIII a generala),conjunct cu punctul de noroc, intr-un trigon cu saturn din rac,casa a Viii a si cu nodul nord din scorpion din casa a Xii a.Evenimentele din viata mea ,au dovedit ca astrologia nu numai ca este atat de exacta, pe cat este de fascinanta, ea devine si utila atunci cand prin ceea ce intelegem si cunoastem, putem sa ne ajutam semenii in a intelege de ce traiesc ce traiesc,si in a depasi perioadele grele din viata lor..Astfel ca ,desi ,ultimii ani mi-au adus teste majore,am putut urmari si cum se simte tranzitul lui Lilith, atunci cand face aspecte cu planetele natale!..si nu numai!!oribil.!!”Iadul pe pamant” ,dar mai ales in suflet.Astfel am putut observa ca Lilit in opozitie cu soarele, a scos si amplificat la frici, „teama de a nu -mi pierde sufletul”,..lilit conjunct cu marte si pluton,de anul trecut din 2 mai, a amplificat paroxistic ura dusmanilor ce statusera in umbra multi ani, si care au atacat brusc(casa a VI).,Lilit in tranzit conjunct cu saturn a deschis o relatie karmica, lilith in tranzit peste luna natala….sau venus aduce suferinte emotionale, (prin mama,cu luna)sau despartiri sau rani emotionale prin femei. Bine ca desi sunt intense, aceste crize greu de suportat sunt trecatoare, in sensul; ca pot dura de la cateva saptamani pana la cateva cateva luni, dar cand „iadul se dezlantuie”, zau ca timpul nici nu mai exista!!doream sa stiu doar ce semnificatie poate avea faptul ca neptun in tranzit se afla acum peste lilith natal,in pesti..si faptul ca fiica cea mare, are la nastere soarele exact peste lilitul meu natal,adica 16 grade pesti.Cred ca uneori ma percepe ca fiind destul de dura si autoritara,Inteleg ca trebuie sa am fata de ea o relatie calda si blanda si iubitoare.Daca aveti si alte detalii, le astept cu multa recunostinta!Multumesc.

  • astrolaborator 12 mai 2019 la 07:33

   Lilith suprapus cu Soarele in relatiile dintre doua persoane este un aspect destul de dur. Persoana-Soare il amplifica pe Lilith fara sa vrea, de aceea depinde mult de persoana-Lilith sa nu reactioneze si sa isi depaseasca starile negative. Persoana-Soare este inveninata cu starile negative ale Persoanei-Lilith si de aceea va cauta pana la urma sa se elibereze si sa pastreze distanta fata de Persoana-Lilith.

   Lilith in Pesti indica o vulnerabilitate emotionala imensa, o frica nesfarsita de lume si de orice, senzatia intensa de a fi victima. Imaginatia negativa e greu de stapanit, apare nevoia acuta de a fugi, parasi, abandona (fuga de realitate, abandonul familiei, parasirea locului de munca dupa un devotament exemplar etc.).

   Neptun in Astrograma Natala e pe Ascendent, deci tranzitele lui prin Zodii si Case sunt importante pentru a indica cum stau lucrurile la un moment dat in viata Nativului.

   Tranzitul lui Neptun peste Lilith amplifica autoiluzionarea, duce la pierderea contactului cu realitatea, trezeste imaginatia negativa si fricile de orice fel. Va fi o perioada mai intunecata, plina de incercari, in special pe probleme ce tin de comunicare (inclusiv in scris) si relatii de zi cu zi. Este recomandata precautia si amanarea in exprimarea emotiilor atunci cand sentimentele negative si imaginatia pesimista sunt puternice.

   Relatia cu fiica poate trece printr-un nou episod de crize, neintelegeri si respingere. Este nevoie de o vindecare la nivel emotional pentru a depasi fricile, regretele, auto-victimizarea, iluziile.

   Trebuie avut in vedere faptul ca Nodul Nord este in Scorpion care indica necesitatea de a dezvolta puterea de a vedea si mizeria, partea urata si respingatoare a realitatii si de a se transforma pe sine insusi, de a transforma realitatea in ceva superior.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: