Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Mecanica unei Cuadraturi – Saturn in aspect cu Neptun


Atunci cand ne confruntam cu o Cuadratura de obicei se produce un fel de mecanica a influentei astrale: [1] ne indreptam spre planeta mai rapida, dar [2] fiindca ne lipsesc calitatile planetei mai lente apar probleme, pierderi, esecuri; [3] pusi in fata problemelor, ne indretam spre planeta mai lenta si o exprimam negativ.

Pentru a intelege practic la ce se refera aceasta mecanica vom incerca sa exemplificam prin Cuadratura Saturn – Neptun.

Nativul se comporta Saturnian, adica munceste mult, este responsabil, rational, se straduieste sa realizeze o munca de calitate etc. Dar ii lipsesc calitatile lui Neptun – viziunea de ansamblu, intuitia, empatia – si da dovada mai degraba de defectele Planetei – confuzie, neclaritate legata de planul general, neatentie, dificultate de concentrare. In ciuda faptului ca Nativul depune eforturi extraordinar de mari pentru ca totul sa fie bine, ies la iveala greselile si rezultatul negativ. Nativul devine dezamagit de el insusi, de proiectul la care lucreaza, de persoanele cu care colaboreaza si simte dorinta de a fugi, de a pleca, de a parasi ceea ce a inceput.

Pentru a rezolva aceasta Cuadratura Nativul trebuie sa aiba grija sa exprime pozitiv calitatile lui Neptun: sa fie atent la emotiile celorlalti, sa nu se raporteze doar rational la ceilalti, sa se asigure ca a inteles in mod corect procesul de ansamblu in care este implicat sau proiectul la care lucreaza, sa depuna efortul de a intelege exact lucrurile pentru a evita confuziile, acceptarea ajutorului si suportului celor din jur.

Fiindca Neptun este si planeta somnului, odihnei, cu o astfel de Cuadratura se intampla adesea ca atunci cand suntem mai comozi si facem ceea ce ne place obtinem rezultate mai bune decat atunci cand muncim nebuneste. De asemenea, daca responsabilitatile ne coplesesc, se vor gasi altii care sa ne sustina sau sa ne ajute.

Cand trebuie sa il exprimam pozitiv pe Neptun este important sa intelegem si sensul vietii, rostul lucrurilor sau locul nostru in lume.

Cu Saturn aspectat negativ de o Planeta mai lenta se intampla adesea ca Nativul sa aiba un comportament prea dur, rece, rational, critic cu ceilalti. Intentiile pot fi bune, dar rezultatele minime.

Vezi si articolul Cuadraturile în astrogramă.

Nota: Astrograma contine deseori elemente contradictorii in asa fel incat putem sa gresim in interpretare daca evidentiem prea mult o directie. Fie trebuie detaliat pe Case si pe Zodii, fie trebuie cautate acele elemente care nu sunt contrazise de alte aspecte. De asemenea, Planetele importante vor avea o influenta mai puternica. Vezi si articolul despre Planetele importante în astrogramă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: