Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Tranzitul lui Pluton in relatie cu Soarele in Astrograma Romaniei


Cele mai importante transformari ale societatii in Astrograma unei tari se vad prin Tranzitele lui Pluton.

Ca si exemplu vom lua Tranzitul lui Pluton din Astrograma Romaniei in relatie cu Soarele Natal cand se formeaza Aspecte negative (Conjunctie, Cuadratura, Opozitie).

Referinta pentru Astrograma Romaniei sta momentul Micii Uniri – 5 februarie 1859, Bucuresti. La acea data Soarele era la 16 grade Varsator iar Pluton la 6 grade Taur.

Soarele in Astrograma unei tari reprezinta seful statului, astfel ca Aspectele negative cu Pluton aduc schimbari dramatice legate de persoana sa.

La primul Aspect negativ al Tranzitului lui Pluton cu Soarele Natal s-a produs lovitura de stat impotriva domnitorului Alexandru Ioan Cuza (23 februarie 1866, Pluton la 12 grade Taur aflat in cuadratura cu Soarele). Acesta a abdicat, puterea fiind preluata temporar de catre o locotenenta domneasca provizorie.

Situatia era extrem de tensionata din cauza faptului ca pe de o parte taranii se temeau ca reformele agrare initiate de Cuza nu vor mai avea loc iar pe de alta parte Rusia si Imperiul Otoman se pregateau sa intervina pentru a profita de situatie (Rusia a incercat sa simuleze o miscare separatista a Moldovei iar Poarta Otomana mobilizase armata la sud de Dunare pentru a prelua controlul).

La 10 mai 1866 Carol de Hohenzollern-Sigmaringen este proclamat domnitor.

Cu aceasta cuadratura a inceput epoca regala.

Opozitia Pluton – Soare este strans legata de drama celui de-al doilea razboi mondial.

Al doilea moment cand este afectat Soarele este reprezentat de Conjunctia lui Pluton in Tranzit cu Saturn Natal, care la randul lui face Opozitie cu Soarele Natal. Aici facem referire la dramaticul an 1940 cand Pluton se afla la 3 grade Leu si 5 grade distanta fata de Saturn.
Carol al II-lea isi facuse de-a lungul timpului o trista reputatie astfel ca la 6 septembrie 1940 a fost fortat de catre prim-ministrul Ion Antonescu sa abdice in favoarea fiului sau Mihai si sa plece in exil. In drum spre iesirea din Romania, trenul in care se afla Carol a fost atacat de catre legionari dar a reusit sa scape cu viata.

Cand Pluton in Tranzit s-a suprapus perfect cu Saturn Maresalul Ion Antonescu a fost alungat de la putere si arestat prin lovitura de stat orchestrata de regele Mihai (23 august 1944). Ulterior, cu Pluton la 9 grade Leu, Antonescu a fost impuscat, fiind condamnat pentru crime de razboi de catre comunisti (1 iunie 1946).

Opozitia efectiva dintre Pluton in Tranzit si Soarele Natal a marcat abdicarea fortata si exilul regelui Mihai (30 decembrie 1947 – ianuarie 1948, Pluton la 14 grade Leu).

Cu aceasta Opozitie a inceput perioada comunista.

Urmatoarea schimbare dramatica de regim avea sa se produca in 1989, la o noua Cuadratura Pluton Tranzit – Soare Natal. In 1 ianuarie 1989 Pluton era la 14 grade Scorpion, iar la 25 decembrie 1989 cand seful de stat a fost impuscat Pluton era la 16 grade Scorpion in cuadatura perfecta cu Soarele.

Cu aceasta Cuadratura a inceput regimul democratic.

Este interesant de observat ca in fiecare din aceste perioade Romania s-a confruntat cu un fel de dictatura – intai a fost dictatura lui Alexandru Ioan Cuza care a dus la „monstruoasa coalitie” dintre radicalii liberali si conservatori, apoi a fost dictatura regala a lui Carol la II-lea care a dus la pierderea Ardealului iar apoi a fost dictatura ceausista care a dus la privarea populatiei de hrana, lumina si caldura.

Un răspuns la „Tranzitul lui Pluton in relatie cu Soarele in Astrograma Romaniei

  1. Gradinaru Valeria 26 noiembrie 2017 la 19:52

    Una dintre putinele si valoroasele analize astrologice privind Mundana si istoria Romaniei. Foarte interesant!
    Valeria G

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: