Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Ciorne

Generalitatile adesea induc in eroare. Ca Steve Jobs a avut un succes financiar imens nu spune aproape nimic despre viata sau astrograma lui.
Cand era student a decis sa renunte la facultate pentru ca era prea scump pentru parintii sai si primea mancare de la templul Hare Krishna. S-a angajat la firma Atari cu un proiect realizat de un prieten de-al sau. Pentru un alt proiect realizat mai tarziu la Atari, dus la capat in cea mai mare parte de prietenul sau Wozniak, a primit un bonus de 5.000$, dar pentru ca avea nevoie de bani i-a spus acestuia ca a primit doar 700$, impartind cu acesta doar 350$.
Dupa multe eforturi si inovatii Apple a devenit un succes real, dar intre timp in 1985 isi da demisia in urma unor lupte de putere din interiorul firmei. Dupa investirea a 7 milioane intr-o noua firma, doar interventia unui miliardar il salveaza de la esec.
A doua Zodie a Casei a II-a depinde mai mult de Guvernator, neavand nici o Planeta aici. Pluton primeste un Aspect negativ si doua pozitive. In lupta dintre doua Planete castiga cea mai lenta astfel ca din Cuadratura Pluton-Saturn prima Planeta este favorizata.
Cea mai rea zodie 
In fond reprezinta cea mai rau exprimata zodie la nivel colectiv.
Planetele retrograde
La conjunctie si la opozitie. revenirea la o problema din trecut.
Jupiter in Gemeni in cuadratura cu Neptun in Pesti
Jupiter extinde in mod benefic caracteristicile zodiei in care se afla astfel ca in Gemeni se extind relatiile sociale, prieteniile, cunostintele. Exista mult optimism, incredere, veselie, distractii, situatii favorabile.
Cuadratura cu Neptun indica lipsa calitatilor acestuia din urma. Astfel, aceasta incredere, optimism sunt nefondate, sunt bazate pe o idealizare a realitatii, pe lipsa de empatie (celilalti sunt perceputi prin propriile idealuri si nu asa cum sunt).
Astfel problemele cu care ne confruntam sunt confuzia in gandire, eroarea in judecata sau in luarea de decizii. O alta problema care poate apare este centrarea pe idei, divertisment, relatii sociale (Jupiter) si ignorarea sentimentelor celorlalti, lipsa de empatie (Neptun).
Rezultatul este dezamagirea, despartirea, tradarea, auto-izolarea, tristetea.
In gereral se recomanda in astfel de situatii sa fim mai realisti, sa privim si la dorintele celorlalti nu doar la propriile vise, sa luptam pentru propriile idealuri chiar si atunci cand ceilalti nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre (Neptun in Pesti).
Exista o idealizare a realitatii in functie de propriile noastre dorinte, sperante, aspiratii. Astfel se ajunge la situatia in care suntem dezamagiti de prietenii, relatiile sociale, cunostintele pe care le-am dobandit. Aceasta duce in final la ruptura, parasire, tradare, la auto-izolare si caderea intr-o stare de depresie.
Astfel traiesc majoritatea oamenilor aceasta cuadratura. Traita in sens pozitiv cuadratura ne invita sa privim cu realism situatiile sociale prin care trecem, cunostintele pe care le dobandim. Ne invita sa nu conditionam

Scorpionul şi transformările

Dorinţele puternice la un moment dat se epuizează iar nativul se reorientează sau altfel spus se transformă. Pentru că Scorpionul are multe dorinţe, trece şi prin multe transformări. Adesea ajunge să se transforme exact în opusul a ceea ce era înainte. De aceea extremele sunt periculoase pentru Scorpion pentru că de ex. este fixat pe o religie şi critică virulent o alta, dar la un moment dat va ajunge să fie membru tocmai al religiei pe care a criticat-o.

Saturn în Scorpion sau Saturn în conjuncţie cu Pluton indică dificultatea nativului de a se transforma – refuzul sau imaturitatea.

Nu întotdeauna trebuie să căutăm transformările Scorpionului, pentru mai  multe detalii citiţi articolul Zodia Scorpionului şi aspectele negative (https://astrolaborator.wordpress.com/2012/03/18/zodia-scorpionului-si-aspectele-negative/)

 

Lilith în zodii indică în genere un exces care duce la rea voinţă.

Lilith în Capricorn arată exces mental.

Lilith în Vărsător

Lilith în case indică obsesia legată de un anumit domeniu care duce la autodistrugere psihică.

Planete retrograde

Introversiune

Astrograma Romaniei  – tranzite Pluton. in 40 in opozitie cu soarele. in 89 in cuadratura cu soarele. natal cuadratura cu soarele. Pluton în Casa a II-a – comunism, luarea averilor.

Einstein – Neptun în cuadratură cu Nodurile Lunare – a susţinut realizarea bombei atomice de către americani.

Când Saturn sau Capricornul sunt importante şi pozitiv aspectate în astrogramă (cel puţin nu fac aspecte negative cu planete mai lente sau cu nodurile lunare) este recomandat să fim precauţi, să avem răbdare şi chiar să amânăm luarea unei decizii dacă există urme de îndoială şi nesiguranţă. Acestea în domeniile afectate de cele două elemente.

Interpretarea cuadraturilor şi a opoziţiilor

Diferenţa dintre cuadratură şi opoziţie este aceea că la prima conflictul şi problema pe care o avem le ţinem în interior iar la opoziţie le dăm afară. Cel mai bine observăm aceasta la persoanele care au în astrogramă doar opoziţii sau doar cuadraturi. Persoana care are doar opoziţii se enervează uşor, este răstită şi repezită dacă o deranjează ceva, spune direct ceea ce gândeşte. Persoana care are doar cuadraturi evită de obicei conflictele şi nu se prea ceartă cu nimeni. Dacă are o problemă tace şi nu spune nimănui.

Trăirea conflictului dintre două planete în mod pasiv în interior. Atunci când ne lăsăm purtaţi de stările întâmplătoare emoţionale, raţionale sau instinctive se constată o pendulare între caracteristicile celor două planete. La început pendularea între cele două stări se realizează mai rar, după aceea tot mai des, până când ajungem la situaţia de criză şi suferinţă în care pendulăm dureros de repede.

Trăirea conflictului dintre două planete în mod pasiv în exterior. În timp ce în interior trecem de la o stare la alta, în exterior avem tendinţa să afişăm siguranţa şi certitudinea în legătură cu extrema pe care o resimţim la un momentdat. Pentru că nu ne putem minţi mult pe noi înşine, la un momentdat trebuie să inversăm macazul. Şi tot aşa, trecând de la o extremă la alta, la un momentdat trăim o criză în care extremele sunt din ce în ce mai apropiate între ele.

Pe plan exterior constatăm aprobări şi respingeri ferme sau conflicte cu diverse persoane. Iar criza prin care trecem este mai mult de natură psihologică şi cere o schimbare de atitudine.

Exemplu:

Orb

  • Conjuncţie – 8 grade
  • Opoziţie – 8 grade
  • Trigon – 8 grade
  • Cuadratură – 8 grade
  • Sextil – 4 grade

Dacă se formează configuraţii, orbul se poate mări, însă este important ca planetele să îşi păstreze semnele corespondente astectului indicat. De exemplu, pentru trigon, cele două planete trebuie să fie în zodii care au acelaşi element (pământ, apă, aer, foc)

Luna în Gemeni: Persoana este foarte vorbăreaţă. Există o nevoie acută de a exprima sentimentele în cuvinte.

Neptun în Casa I: se idealizează pe sine însuşi, se vede ca şi sfânt, înger, maestru, profesionist, geniu etc.

Neptun în Casa a VII-a idealizează iubirea, parteneriatele, colaborările, colaboratorii, soţul/soţia, partenerii. Îi vede ca şi drepţi, buni, sfinţi etc.

Neptun în Casa a X-a: idealizează puterea, autoritatea, funcţiile înalte, persoanele care ocupă funcţii înalte, tatăl, şeful etc. [papa Ioan Paul al II-a]

Nodul Nord în Capricorn – dependent de ajutorul celorlalţi.

Nodul Nord în Rac – refuză ajutorul celorlalţi.

Lilith în Casa a IV-a: O copilărie marcată de probleme de adaptare, probleme cu mama şi o educaţie greşită. Persoana abia aşteaptă să scape de acasă. Crize legate de familie.

Lilith în Casa a V-a: probleme cu copii. Crize de orgoliu. Mania creativităţii.

Lilith în Casa a VI-a: Operaţii. Dacă se află pe zodia Racului poate însemna operaţii în copilărie, pe zodia lui Saturn, operaţie la bătrâneţe, în Gemeni la adolescenţă. În Berbec la Cap, în Taur la Gât, în Gemeni la mâini, în Leu la inimă.

 

Planete masculine versus planete feminine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: