Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Modurile Vibratorii ale Zodiilor


Fiecare Element – Pamant, Apa, Aer, Foc – este reprezentat de cate un Mod Vibratoriu: Cardinal, Fix, Mutabil. In general se spune ca Zodiile Cardinale au initiativa, actioneaza, Zodiile Fixe sunt stabile si perseverente iar Zodiile Mutabile se adapateaza, sunt schimbatoare.

Pentru a clarifica mai bine la ce se refera modurile vibratorii le vom privi dintr-un alt punct de vedere. Ele isi gasesc corespondentul in cele 3 forte fundamentale, Forta Pozitiva, Forta Negativa si Forta Neutra. Astfel Zodiile Cardinale reprezinta intr-un fel afirmarea Elementului, Zodiile Fixe reprezinta negarea acestuia iar Zodiile Mutabile pastreaza echilibrul intre cele doua extreme.

Racul, Zodie Cardinala de Apa, reprezinta o intruchipare a femininitatii, a sensibilitatii si maternitatii. Scorpionul, Zodie Fixa de Apa, reprezinta negarea emotivitatii si a sensibilitatii, caracterizandu-se prin lupta cu sine insusi pentru a depasi slabiciunile emotionale. Pestii, Zodie Mutabila de Apa, accepta feminitatea si sensibilitate elementului Apa, dar este in acelasi timp foarte detasat de emotii personale, urmarind mai degraba binele colectiv.

Capricornul, Zodie Cardinala de Pamant, intruchipeaza harnicia si responsabilitatea sociala. Taurul, Zodie Fixa de Pamant, se opune muncii pentru societate, preferand tihna si siguranta personala. Fecioara, Zodie Mutabila de Pamant, simte datoria de a se supune obligatiilor sociale, de a aduce un serviciu celorlalti, dar in acelasi timp isi concentreaza eforturile si in sfera personala.

Balanta, Zodie Cardinala de Aer, exprima puternic nevoia de integrare in societate si de convietuire armonioasa la nivel personal. Varsatorul, Zodie Fixa de Aer, se opune cu vehementa adaptarii din complezenta si relatiilor personale placute, fiind puternic centrat pe idei sociale revolutionare. Gemenii, Zodie Mutabila de Aer, cauta integrarea sociala, distractiile, se adapteaza usor la orice situatie, dar sunt in acelasi timp foarte detasati si impersonali.

Berbecul, Zodie Cardinala de Foc, este energic si spontan. Leul, Zodie Fixa de Foc, se opune spontaneitatii si pune un accent puternic pe aparente. Sagetatorul, Zodie Mutabila de Foc, este pe de-o parte sincer si direct, pe de alta parte idealist si formal.

Lasă un comentariu