Astrolaborator

Astrologie online: iniţiere în astrologie, interpretări de astrograme, astronomie

Cărţi de astrologie

Stea Dan Ciupercă – Astrologia în noua eră. Unul din cele mai bune manuale din câte există pe piaţa din România. Meritul autorului se reduce la faptul că a pus la dispoziţie publicului român informaţiile din această carte. Cartea este o colecţie de informaţii preluate din mai multe cărţi de specialitate, cele mai multe dintre ele neaccesibile încă publicului român, astfel că e greu să stabileşti unde se termină tradusul şi unde începe contribuţia autorului menţionat pe copertă. Conţine informaţii despre bazele astrologiei, astrologie relaţională, karmică, holistică, orară, relaţională, spirituală etc. E un fel de colecţie de cărţi puse sub o singură copertă. Bibliografia este incompletă.

Armand G. Constantinescu – Tratat de Astrologie. Constantinescu este cel mai matur scriitor român de astrologie din punct de vedere intelectual. Este realist şi obiectiv. În multe privinţe are un ton prea fatalist. Este un fin cunoscător al Bibliei şi practică un fel de astrologie creştină.

Adrian Cotrobescu – Astrologie practică. O carte utilă pentru cei care au cunoştinţe medii de astrologie. Este destul de dificilă pentru începători datorită detaliilor şi explicaţiilor abundente care îl încurcă  să îşi facă o imagine clară despre cum se face interpretarea unei astrograme. În ciuda numărului mare de pagini, exemplele sunt puţine.

Gabriel Mihailovici – Astrologia, manual de initiere si nu numai. O carte scrisa cu mult bun simt, foarte buna pentru incepatori. Interpretarile au o tenta spirituala / karmica. Nivel incepator-mediu. Este o re-editare a colectiei „Trilogia horoscopului personal”.

Alexandru Nicolici – Astrologie Natală. O carte bună. Folositoare mai ales pentru a căuta ce ar putea însemna fiecare planetă în fiecare zodie şi fiecare planetă în fiecare casă.

Dane RudhyarCasele Astrologice. O carte mai mult filosofică, destinată astrologilor avansaţi. Autorul discută despre fundamentele interpretării Caselor în astrologie şi propune nu nou fel de interpretare. Nu este un manual şi nu este prea folositoare pentru începători.

Astrologie relaţională

Stea Pierre Lassalle – Astrologia şi relaţiile umane. Carte bună de astrologie relaţională. Aceasta este una din cărţile din care au tradus Dan Ciupercă şi Alexandru Nicolici pentru introducerea în acest tip de astrologie.

Alexandru Nicolici – Astrologia Cuplului. O carte bună din multe puncte de vedere. La fel ca şi Dan Ciupercă, copiaza informaţiile din literatura din străinătate fără a menţiona în bibliografie (vezi de ex. Pierre Lassalle).

Astrologie medicală

Stea Theo Montera – Tratat practic de astrologie medicală. O carte foarte bună de astrologie medicală. Necesită cunoştinţe de medicină pentru a putea fi citită.

Astrologie Karmică

Paolo Crimaldi – Initiere in iubirea karmica. O carte care combina astrologia relationala cu astrologia karmica. Interpretarile sunt deseori extremiste, negativiste. Multe exemple. Valoroasa prin faptul ca prezinta istoriile unor relatii si pune la dispozitie astrogramele. Astrogramele din carte sunt in mod intentionat facute sa arate neclar, rotite aleator astfel incat cititorul trebuie sa le redeseneze sau recalculeze.

Stea Alexandru Nicolici – Astrologie Karmică. O carte excelentă pentru interpretarea generală a nodurilor lunare, a lui Lilith şi mai ales a planetelor retrograde în zodii şi case. Cartea este totuşi fără exemple de astrograme interpretate.

Andrei Em. PopescuDe la Karma la Astrologia Karmica. O carte interesanta si complexa de astrologie karmica. Pe alocuri limbajul lasa de dorit.

Stea Rodica Purniche – Nodurile Lunare. Cea mai bună carte despre nodurile lunare în limba română, foarte profundă, o sursă de inspiraţie pentru depăşirea Nodului Sud.

Astrologie Esoterică

Omraam Mikhael Aivanhov – Zodiacul, cheie a omului şi a universului. O carte interesantă ce incearca sa explice in mod simplu cateva elemente legate de astrologia esoterica: crucea destinului, cele 12 zodii si cele 12 triburi ale lui Israel, astrologie si alchimie, planetele si corpurile subtile ale omului etc.

Alte tematici

Irene Andrieu – Istoria astrologică a omenirii. O carte interesantă adresată celor care au cel puţin cunoştinţe medii despre astrologie. Studiul începe de la cele mai vechi cunoştinţe despre istorie şi continuă până în viitor. De remarcat că autoarea susţine că data începutului Erei Vărsătorului este anul 2337. Conţine multe exemple de interpretări astrologice.

Lyn Birkbeck – Intelepciunea Astrelor. O carte mai mult de zodii decat despre astrologie, cu referinte extinse si la planete dar cu o raportare minima la astrograma. Scrisa intr-un stil original / creativ, plina de sfaturi despre cum sa iti traiesti viata in functie de zodia natala si anumite etape ale vietii. Indeamna constant spre gandire pozitiva, autosugestie, exercitii de respiratie, yoga etc.

Mihaela Dicu – Astrologie orara. O carte scrisa clar, bine documentata, cu multe exemple.

Michel Gauquelin – Influenţe cosmice asupra comportamentului uman. O carte excelentă pentru cei care sunt interesaţi de studii ştiinţifice despre astrologie. Autorul a făcut analize statistice pe zeci de mii de astrograme, observaţii astronomice şi psihologice şi nu numai.

Stea Fritz Riemann – Astrologie şi psihoterapie. O carte profundă care îmbină astrologia cu psihologia. Autorul expune pe baza expeirenţelor personale de psihoterapeut care sunt adâncurile inconştiente ale fiecărei zodii. O carte destul de incomodă pentru că expune partea urâtă sau renegată din noi înşine. Autorul foloseşte un stil de exprimare intelectual şi terminologia limbajului psihanalitic, astfel încât poate fi o lectură dificilă pentru unii.

Stea Rudolf Steiner – Astronomia si Stiintele Naturii. Autorul propune noi baze pentru studiul stiintific al astronomiei care duc la demonstrarea influentelor astrologice. Cartea face o analiza istorica, discuta descoperirile si teoriile stiintifice si pune bazele pentru o noua teorie a adevarului.